bitcoin btc apple smartwatch bluewallet lightning
Nieuws » Zo gebruik je het Bitcoin Lightning Network op je Apple smartwatch

Zo gebruik je het Bitcoin Lightning Network op je Apple smartwatch

De bitcoin lightning wallet Bluewallet is vanaf nu te gebruiken op de Apple Watch. Een van de populairste wallets voor het lightning network is nu te gebruiken met een paar tikjes op je pols.

Middels een simpele app kun je aan de slag met de schaalbaarheidsoplossing van bitcoin. Via de smartwatch kun je een QR-code genereren. Die code kan iemand anders scannen om een betaling te voltooien.

Betalen met bitcoin via Apple Watch

In de praktijk kun je elkaar dus a la minute bitcoinbetalingen sturen en ontvangen met behulp van je horloge. Een mooi stukje techniek. In het onderstaande filmpje is duidelijk te zien hoe simpel de app werkt.

Nuno Coelho, verantwoordelijk voor onder andere de gebruikservaring van de app van Bluewallet, ziet deze app als een mooi experiment. Tegenover CoinDesk zegt hij: ”Het is een klein experiment om wallets op een horloge te zetten. De eerste release is simpel, je kunt nu gemakkelijk betalingen ontvangen.”

De vraag is: zitten mensen te wachten op een lightning network wallet voor bitcoin op je smartwatch? Het antwoord moet nog blijken. Volgens Coelho is het echter niet zo’n gekke gedachte.

In sommig gevallen kan het handig zijn. Wanneer je bitcoin wil verkopen en je niet je mobiel uit je zak wil halen, bijvoorbeeld. En wie weet: soms moet je snel zijn. Je kunt nu met twee tikken op je pols een bitcoinbetaling doen.

Nuno Coelho

Bovenstaande scenario’s klinken niet heel gek in de oren. Coelho benadrukt echter wel dat het echt gaat om een experiment. ”De cryptsopace is nog jong, we willen met Bluewallet kijken waar en hoe we dingen willen opbouwen”, aldus de ontwikkelaar.

De Bluewallet wordt op dit moment ontwikkelt door een team van drie. Coehlo zou graag zien dat de Bluewallet op termijn geen derde partij meer is die je bitcoin bezit. In andere woorden: hij wil graag zichzelf als partij uit de transacties snijden.

Dat laatste, dat is bijna de definitie van een cypherpunk. Hoe de ontwikkeling van de wallet gaat lopen weten we nog niet, maar het is een mooi streven.

crypto kopen 

 

 

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin mining bedrijf uit Canada koopt 2500 nieuwe A10’s

Arnold Hubach

5 nieuwtjes over Bitcoin (BTC) om de week mee te beginnen

Arnold Hubach

Bitcoin aan de vooravond van Bakkt | Bitcoin gaat naar $100.000 in 2022 | Crypto update

Fomoflash

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder