Nieuwsberichten » Bitcoin SV stijgt meer dan 100 procent, Craig Wright claimt weer Satoshi te zijn

Bitcoin SV stijgt meer dan 100 procent, Craig Wright claimt weer Satoshi te zijn

Craig S. Wright heeft Amerikaanse copyright-registraties verkregen voor het originele bitcoin-white paper en de meeste originele bitcoin-code (versie 0.1).

Wright was eerder betrokken bij een aantal grote rellen in de wereld van bitcoin en andere cryptomunten. Zo klaagde de computerwetenschapper een anonieme twitteraar aan omdat hij hem ‘faketoshi’ noemde.

Amerikaanse Copyright Office

Het Amerikaanse Copyright Office erkent met de registraties Wright als auteur – onder het pseudoniem Satoshi Nakamoto – van zowel het white paper als de code. Daarmee zou Wright volgens de Amerikaanse overheid dus officieel Satoshi Nakamoto moeten zijn, de bedenker van de eerste en grootste cryptomunt.

Na bevestiging van Wright dat hij Satoshi Nakamoto is, hoewel zonder werkelijk bewijs te leveren, registreerde het Copyright Office het volgende:

• U.S. copyright registration no. TXu 2-136-996, effective date April 11, 2019, for the paper entitled Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System, with year of completion 2008. The registration recognizes the author as Craig Steven Wright, using the pseudonym Satoshi Nakamoto.

• U.S. copyright registration no. TX-8-708-058, effective date April 13, 2019, for computer program entitled Bitcoin, with year of completion 2009 and date of first publication January 3, 2009. The registration recognizes the author as Craig Steven Wright, using the pseudonym Satoshi Nakamoto. Wright wrote most of version 0.1 of the Bitcoin client software, and the registration covers the portions he authored.

Onderwerp van discussie

Het pseudoniem Satoshi Nakamoto werd gebruikt als auteur van het bitcoin white paper, die voor het eerst werd gepubliceerd in 2008. Ook was Nakamoto de auteur van de eerste bitcoin-code, in januari 2009.

De afgelopen tien jaar is de ware identiteit achter Satoshi Nakamoto onderwerp geweest van felle discussie. Dat zal met deze registratie niet per se veranderen. Eind 2015 en begin 2016 meldden bepaalde mediakanalen dat Craig Wright Satoshi Nakamoto is. Wright heeft tot nu toe niet bewezen daadwerkelijk de auteur te zijn van het white paper. Met de registratie veranderd er verder weinig. Advocaat Jake Chervinsky legt uit:

Alex Mashinsky, CEO van Celsius, heeft zo zijn eigen ideeën over wie Satoshi Nakamoto nou werkelijk is.

Bitcoin SV

Wright is tevens Chief Scientist van bitcoin SV (BSV) en nChain. nChain geeft wereldwijd advies, ontwikkeld en doet onderzoek naar blockchaintechnologieën, maar enkel gericht op adoptie van Bitcoin SV.

In de toekomst is Wright van plan om de copyright-registraties toe te wijzen aan de Bitcoin Association, zogezegd om het ecosysteem te verbeteren.

Klein puntje: De Bitcoin Association is dan wel een wereldwijde brancheorganisatie voor bitcoin-bedrijven, maar het ondersteunt enkel Wright’s Bitcoin SV en is eigenaar van de Bitcoin SV-clientsoftware.

Oprichtend president Jimmy Nguyen: “We are thrilled to see Craig Wright recognized as author of the landmark Bitcoin white paper and early code. We look forward to working with Craig and others to ensure his original vision is recognized as Bitcoin and is realized through BSV.”

Alles goed en wel maar niet iedereen (iemand?) is het eens met de claim. En zoals boven in de tweets beschreven, staat met de claim niet vast dat Wright Satoshi Nakamoto is. Het betreft enkel een registratie. Voor aanhouders van BSV verder niet zo’n punt.

De cryptovaluta, dat met een marktkapitalisatie van bijna $1,8 miljard op plek 12 staat op Coin Market Cap, steeg flink op het nieuws. Daar waar de gehele markt zijwaarts koerst steeg BSV van $62 naar $139. Vandaag viel het ietwat terug naar een koers rond de $100.

Bronnen: Yahoo, Coin Geek

Foto: Flickr / Pablo

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Geloof in bitcoin en koers daalt | Onthulling Satoshi Nakamoto | Impact Bakkt op bitcoin prijs

Fomoflash

Twitter-dochter Square Crypto lijft prominente bitcoin developer in

Wessel Simons

Bitcoin (BTC) rond $10.775, Faketoshi Nakamoto onthult naam en foto

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder