bitcoin » Clash Bitcoin en BCH: weddenschap $10.000 tussen Tone Vays en Roger Ver

Clash Bitcoin en BCH: weddenschap $10.000 tussen Tone Vays en Roger Ver

Gisteren was er bij de Malta AI & Blockchain Summit een interessante discussie tussen twee Bitcoin-prominenten. Tone Vays nam het op het grote podium op tegen Roger Ver. Op voorhand was er vuurwerk te verwachten: beide sprekers staan loodrecht tegenover elkaar als het gaat om de toekomst van de (echte) bitcoin.

  bitcoin meester  

Bitcoin versus Bitcoin Cash

Grote kans dat je deze discussie hebt gemist tussen al het geweld dat zich in Malta presenteerde. Voor de liefhebber is hieronder de specifieke clash tussen Roger Ver en Tone Vays terug te zien (klik op de afbeelding, duur: 20 minuten)

Live Malta AI Blockchain summit
Live Malta AI Blockchain summit

De discussie ging uiteraard over de verschillen tussen BTC en BCH: blockgrootte, adoptie, (onchain) transactiekosten, beschikbare (mobiele) wallets en nog veel meer. Het is een aanrader om de video hierboven te bekijken. Roger Ver opende de aanval door de transactiekosten en het Lightning Network ter discussie te stellen.

Discussie over de Bitcoins

Vanuit deze discussie volgde er al snel een weddenschap. Roger Ver nodigde Tone Vays uit om tijdens het gesprek een betaling in Bitcoin te doen. Eerstgenoemde claimde dat Bitcoin Cash de superieure Bitcoin is omdat de transactiekosten van een ‘reguliere’ Bitcoin al gauw $3.00 kosten.

Vays ging hier uiteraard keihard tegenin en beweerde dat dit een valse claim is. Als reactie hierop bood Ver aan om $10.000 aan een goed doel te schenken als Vays hem voor 5$ aan BTC kon opsturen. De enige voorwaarde: de betaling moest binnen 1 dag verwerkt zijn en de kosten van deze transactie mocht niet groter zijn dan 5 dollarcent.

Zo geschiedde, beide maximalisten pakten de mobiele app erbij en de betaling werd geplaatst. Vays stelde de tx fee in op een laag bedrag. Goed om te vermelden is dat het hier gaat om een on-chain betaling. Het Lightning Network werd even buiten beschouwing gelaten. Hoe groter de transactiefee, hoe sneller de betaling doorgaans wordt verwerkt.

Reactie van Vays

Vanochtend, een dag later, was daar dan uitsluitsel over deze transactie. Het heeft in totaal 10 uur geduurd en daarmee is het ongelijk aan Ver aangetoond. Dit laat Tone Vays weten op zijn Twitter-account.

Er werden direct verschillende theorieën op deze transactie losgelaten. @CobraBitcoin noemde de het “really shady” gezien Slushpool deze transactie voorkeur zou hebben gegeven. Hiermee en hierdoor stellen ze BTC in een beter daglicht.

Hiermee is de kous nog niet af. Er is ook niet duidelijkheid of de transactie nu binnen 24 uur moest plaatsvinden of vóór het einde van de dag. De discussie gaat door en een conclusie over de weddenschap is er nog niet. Op dit moment staat er een (subjectieve) stemmingsronde op het Twitter-account van Vays.

Bron: BeInCrypto

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Misss Bitcoin over de Libra coin van Facebook en de koersstijging van BTC

Madelon Vos

Pomp: ‘Bitcoin (BTC) is $100.000 aan het einde van 2021’

Robin Heester

Russische centrale bank: ‘Fraudeurs hebben liever cash dan cryptomunten’

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder

Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.