comsos-top-15

COSMOS (ATOM) in top 15 van cryptocurrency’s

Ineens een nieuwe coin ATOM genaamd in de top 15 op CoinMarketCap! Voor sommigen zeker geen verrassing. COSMOS (de coin heet ATOM) is een innovatief Deligated Proof of Stake project ontwikkeld door The Interchain Foundation (ICF) en Tendermint.

De onderliggende technologie is al zeker vijf jaar in ontwikkeling en vele projecten waaronder: IRIS Network, Binance Chain, Lino Network en LOOM maken gebruik van de onderliggende COSMOS technologie. Zie hier een overzicht van het ecosysteem.

Ecosystem of connected blockchains

De visie van COSMOS is een “ecosystem of connected blockchains”, momenteel leven veel cryptocurrency’s en blockchain projecten enkel binnen hun eigen platform, NEO applicaties kunnen niet direct communiceren met Bitcoin of Ethereum applicaties.

De makers van COSMOS denken dat het cruciaal is om goede standaarden te creëren om het zo mogelijk te maken dat verschillende blockchains met elkaar kunnen communiceren.

Hoe je dit zou kunnen zien is dat de COSMOS HUB een besturingssysteem is als Windows of Ubuntu. Hierop draait software dat ontwikkeld is via standaarden, in dit geval het de Cosmos SDK en Tendermint Core.

Andere Blockchains kunnen straks gebruik maken van het veilige en zekere Proof of Stake consensus model van de COSMOS HUB en zo krachtige, flexibele en veilige blockchain apps en software ontwikkelen.

De ATOM en de koers

ATOM tokens zijn de cryptovaluta die gebruikt worden voor de COSMOS HUB, de centrale en eerste HUB binnen het COSMOS platform.

Momenteel is 1 ATOM rond de $4.40 waard, flink meer dan de ICO prijs van $0.10!

Echter was de ICO (fundraiser genoemd in het geval van COSMOS) in april 2017, bitcoin was toen $1200 waard en investeerders hebben als die tijd gewacht. COSMOS heeft niet stil gezeten en sinds 2017 is er een ontzettend indrukwekkend platform ontwikkeld.

Het is belangrijk te beseffen dat ATOMS niet nodig zijn voor het COSMOS platform zelf maar wel cruciaal zijn voor de dPOS binnen de COSMOS HUB. De Binance DEX gebruikt bijvoorbeeld een fork van Tendermint Core maar zal geen ATOM gebruiken.

Waar zit dan de waarde van ATOM?

Blockchain projecten zijn vrij om de COSMOS SDK te gebruiken en niet te verbinden met de COSMOS HUB, en zo dus ook niet te maken te hebben met de ATOM coin.

De verwachting van COSMOS is echter dat vele projecten juist wel zullen verbinden met de COSMOS HUB, dit vooral om gebruik te maken van het veilige consensus model en het Inter-Blockchain Communication protocol (IBC) van de COSMOS HUB.

Hiermee kan via de hub (en een kleine fee) gecommuniceerd worden met andere projecten binnen het COSMOS ecosysteem. Hierdoor kan data of waarde verplaatst worden langs meerdere blockchains. Dit biedt nogal veel unieke mogelijkheden.

De Validators, die het dPOS werk doen voor de COSMOS HUB, doen dit met de ATOMS die aan hen gedelegeerd zijn. In ruil voor het delegeren (staken) van ATOM aan een Validator ontvangt een ATOM houder rendement (7-20% per jaar momenteel, afhankelijk van de totale hoeveelheid van de ATOM dat gestaked wordt).

In de toekomst zullen de fees die de COSMOS HUB oplevert voor een deel ook gaan naar de Validators en Delegators (en dus de ATOM houders).

Dit is wat waarde geeft aan de ATOM: fees die komen uit de COSMOS HUB en het staking potentieel van de coin als deze gebruikt wordt binnen de dPOS.

Een goed artikel over de ATOM en wat het waarde geeft is hier te lezen: Of lords and ATOMs.

COSMOS op Unchained

Vandaag is er een diepte interview gepubliceerd met Jae Kwon en Ethan Buchman van COSMOS op Unchainedpodcast.com. De visie en huidige status wordt duidelijk gedeeld.

De ambities zijn groot. Een nieuwe fase starten voor crypto en blockchain waarin veel van de grootste problemen opgelost worden: schaalbaarheid, interoperabiliteit en bruikbaarheid.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!