Da Hongfei: "Kapitaalinjectie van $100 miljoen dollar in NEO ecosysteem via NEOEcoBoost programma"

‘Kapitaalinjectie van $100 miljoen dollar in NEO ecosysteem via NEO EcoBoost programma’

Da Hongfei, één van de twee grote namen achter de NEO blockchain, kondigde tijdens een presentatie op Consensus 2019 een kapitaalinjectie van $100 miljoen dollar aan in het NEO ecosysteem. Daarvoor is het NEO EcoBoost programma in het leven geroepen, dat als doel heeft ondersteuning te bieden aan projecten in het NEO ecosysteem.

Lees ook: NEO 3.0 Roadmap: Wat zijn de plannen voor de cryptocurrency en blockchain?

$100 miljoen NEO EcoBoost kapitaalinjectie

Tijdens zijn speech vertelde Da Hongfei over de toekomstplannen van de NEO blockchain. Onderdeel daarvan is het NEO EcoBoost programma om de groei van het NEO ecosysteem te bevorderen.

Het NEO EcoBoost programma is gericht op het bieden van ondersteuning en begeleiding aan projecten gedurende verschillende groeistadia. Dat kan in het prille begin zijn, bijvoorbeeld met financiële ondersteuning of technische training.

Maar ook in een later stadium kunnen projecten via NEO EcoBoost hulp ontvangen om de infrastructuur te verbeteren, of bij institutionele samenwerking. Projecten kunnen daarnaast profiteren van samenwerkingsmogelijkheden, community support en gedeelde marketingcampagnes.

Da Hongfei: "Kapitaalinjectie van $100 miljoen dollar in NEO ecosysteem via NEOEcoBoost programma"

Een deel van de fondsen kan onder andere gebruikt worden om bij te dragen aan de ontwikkeling van NEO 3.0. Deze upgrade van de NEO blockchain moet het netwerk verbeteren en de functionaliteit fors uitbreiden zodat het voor meer toepassingen geschikt is.

Volgens Da Hongfei is het belangrijk om de groei van het NEO ecosysteem te stimuleren. Een blockchain zonder ecosysteem is volgens hem een waardeloze technologie. Hij roept daarom ontwikkelaars en projecten op contact op te nemen.

“Without an ecosystem – blockchain – you can say it’s useless. It’s just a bunch of technology,” – Da Hongfei

Financiële steun in NEO/GAS

Da Hongfei gaf ook enige inzage over de financiën van NEO. Op dit moment hebben ze ter waarde van zo’n $440 miljoen dollar aan NEO en GAS tokens tot hun beschikking. Daarnaast is er nog $12 miljoen dollar aan FIAT geld en andere cryptovaluta.

De $100 miljoen van NEO EcoBoost wordt vermoedelijk uit deze potjes gefinancierd. In dat geval zou de financiële steun voornamelijk uit NEO en GAS tokens bestaan.

Er zijn daarom ook zorgen dat de financiële steun de koers van NEO en GAS op termijn zal drukken. Projecten die steun ontvangen in de vorm van NEO en GAS tokens zullen deze immers moeten verkopen om hun FIAT kosten te betalen.

Dat kan betekenen dat het aanbod van NEO en GAS tokens op de markt met miljoenen dollars toeneemt. Als de vraag in verhouding achterblijft kan dat lagere prijzen als gevolg hebben.

De markt en de community lijken desondanks positief te reageren op het nieuws. De NEO token behoort momenteel tot de sterkste stijgers. In minder dan een week tijd steeg de prijs van NEO met ruim 50% van $8,50 naar zo’n $13 per token.


Da Hongfei gaf ook een interview met nieuwsoutlet Coindesk om te spreken over NEO 3.0, NEO EcoBoost en andere ontwikkelingen. Het interview is hier te bekijken, of via de Coindesk tweet hieronder.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!