eos koers update cryptomunt block.one

Deze cryptomunt steeg 209% in 2019, komt EOS met een Steem-killer?

Een van de uitschieters in de top 10 van de cryptomarkt is EOS. Deze altcoin steeg afgerond 13% het afgelopen etmaal. Sinds januari maakt de cryptomunt een run van 209%. Beleggers lijken te anticiperen op een aankondiging van Block.One, het moederbedrijf achter EOS. Op 1 juni lanceert Block.One een nieuwe dienst met de naam MEOS.

Uit de onderstaande grafiek blijkt dat EOS inmiddels de $8 gebroken heeft.

EOS koers afgelopen 24 uur (bron: Coincap.io)

Block.One en EOS

EOS is volgens criticasters niet zo decentraal als bijvoorbeeld bitcoin. Dat is grotendeels correct omdat achter het EOS blockchainproject een heus bedrijf schuilt: Block.One.

Dit bedrijf wist medio 2017 een nieuw record neer te zetten: maar liefst $4 miljard is opgehaald onder particuliere beleggers met een Initial Coin Offering.

Een paar cijfers op een rij over EOS (bron: Messari):

  • Prijs per EOS: $7.90 (+12,8% afgelopen 24 uur t.o.v. Amerikaanse dollar)
  • Marktwaarde EOS: $7,2 miljard
  • EOS circulatie: 916 miljoen EOS (ca. 25% van totaal)
  • Transactievolume afgelopen 24 uur: 148 miljoen aan transacties op netwerk

Het rendement van EOS dit jaar is – net zoals van bitcoin – opmerkelijk. De cryptomunt is gestegen van $2,55 naar $7,88 sinds begin dit jaar: een rendement van 209%. In de onderstaande grafiek is deze opwaartse trend goed zichtbaar.

Uitkopen aandeelhouders Block.One

En dan is er natuurlijk het échte bedrijf Block.One, die vorige week in het nieuws kwam vanwege het uitkopen van aandeelhouders. De firma koopt 10% van haar aandelen terug.

Mike Novogratz leverde zijn aandelen in tegen een rendement van 123%. De  $71,2 miljoen. Dat leverde hem een leuk rendement van 123% op. Een mooie som van $71,2 miljoen wordt aan zijn bankrekening bijgestort.

Het uitkopen van bestaande aandeelhouders is vaak een goed teken, vooral omdat de bedrijfswaarde keihard is gestegen in nog geen twee jaar.  De bedrijfswaarde van Block.One wordt geschat op $2,3 miljard. Tijdens de eerste investeringsronde in 2017 werd de waarde voorgesteld als $40 miljoen.

Aandeelhouders van het eerste uur zoals Peter Thiel (o.a. oprichter PayPal) blijft wel betrokken bij Block.One. De firma opereert vanuit HongKong en is formeel geregistreerd op de Kaaimaneilanden.

Persbureau Bloomberg heeft een email ingezien: daaruit blijkt dat Block.One ruim $3 miljard aan activa in bezit, waaronder 140.000 bitcoin (BTC). Waar gaat men al dat geld aan besteden?

MEOS

De koers van EOS lijkt te stijgen omdat beleggers anticiperen op een groots evenement waar zelfs een speciale website aan gewijd is.

Opvallend is dat recent het handelsmerk MEOS is geregistreerd. Volgens de geruchtenstroom gaat Block.One een nieuw sociaal media netwerk lanceren, een Steem 2.0. Dan Larimer is zowel de bedenker van Steem als van EOS.

Bij Steem wordt contributors betaald voor hun bijdragen aan het sociale netwerk, contrair aan het verdienmodel van sociale media die juist verdienen aan haar gebruikers via advertenties.

Bij de registratie van het merk MEOS staat onder “producten en diensten” het volgende:

“Het maken van niet-downloadbare web – en mobiele applicaties voor virtuele communities; sociale netwerken; foto’s en elektronische media delen; versleutelde messaging; computerdiensten, zoals online virtuele communities”

Voorafgaand aan het event ook nog een opmerkelijke daad vanuit Block.One. 6,5 miljoen EOS (ruim $50 miljoen) is achtergehouden als kapitaal om te investeren in strategische projecten, aldus Dan Larimer.

Bronnen: Block.One / Messari.io / U.Today

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!