ethereum eth transacties
Nieuws » Ethereum (ETH) netwerk nadert één miljoen transacties

Ethereum (ETH) netwerk nadert één miljoen transacties

Het aantal transacties op de ethereum (ETH) blockchain zit sinds februari dit jaar in de lift. Op 27 mei telde het netwerk meer dan 940.000 transacties. Opvallend is een dag in mei waarbij er voor meer dan twee miljard dollar aan transacties zijn verwerkt. 


Ethereum transacties in mei 2019

De afgelopen zes maanden is het aantal transacties vooral zijwaarts gegaan. In februari was er sprake van een dipje (380.000), toen de bloktijden opliepen. Na oplopende transacties in april, is in mei met 940.000 transacties een nieuw hoogtepunt bereikt.

Hoe staan de andere parameters ervoor?

  bitcoin meester  

ETH transfers stijgen

De hoeveelheid ether (gemeten in USD) die over het netwerk is verstuurd, geeft vaak een beter beeld over het gebruik.

De bovenstaande grafiek bevestigt het eerdere beeld dat er sinds februari weer groei in het netwerk zit. Op één dag in mei is er voor meer dan twee miljard dollar verwerkt op het netwerk.

Opvallend aan bovenstaande: de trend blijft stabiel, terwijl de prijs van ethereum daalde. Dat is een indicator dat het aantal transacties wél steeg, omdat de totalen (in USD) nagenoeg gelijk bleven.

De gemiddelde transactiewaarde per dag is ca. half miljard dollar.

Transactiekosten laag

De transactiekosten zijn stabiel gebleven ondanks een groei in het aantal transacties. Voor een transactie op het netwerk betaal je vier dollarcent per transactie en 8 dollarcent voor een snellere transactie (meer GAS).

In de onderstaande grafiek is duidelijk dat de hashrate ook weer stijgt. Dit is een parameter die aangeeft hoe vaak per seconde mining hardware een hash uit kan voeren.

De huidige hashrate ligt op ca. 175.000 GH per seconde. 1 GH staat voor één miljard hashes. Het record ligt op 295.000 GH per seconde (9 augustus 2018).

bron: Etherscan.io

Indirect betekent een hogere hashrate dat de moeilijkheidsgraad om een blok te minen verhoogd wordt. Om een blok te vinden is namelijk meer ‘hashing power’ nodig.

Ethereum koers

Begin juni 2018 was de prijs van ethereum nog $610. Het dieptepunt lag op 7 december 2018, toen ethereum $86 waard was. Inmiddels handelt de prijs van ether weer boven de $250. De koers op moment van schrijven is $271 (bron: Messari.io).

Bron: Trustnodes

crypto kopen 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Walmart China gaat bouwen op VeChainThor (VET) Blockchain

Robin Heester

Adoptie: Huurcontracten in Malta bij wet verplicht op de blockchain

Marloes van der Scheer

Verzekeraar MetLife gaat testen met smart contracts ethereum (ETH)

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder

Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.