Ethereum (ETH) netwerk nadert één miljoen transacties

Het aantal transacties op de ethereum (ETH) blockchain zit sinds februari dit jaar in de lift. Op 27 mei telde het netwerk meer dan 940.000 transacties. Opvallend is een dag in mei waarbij er voor meer dan twee miljard dollar aan transacties zijn verwerkt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ethereum (ETH) netwerk nadert één miljoen transacties

De afgelopen zes maanden is het aantal transacties vooral zijwaarts gegaan. In februari was er sprake van een dipje (380.000), toen de bloktijden opliepen. Na oplopende transacties in april, is in mei met 940.000 transacties een nieuw hoogtepunt bereikt.

Hoe staan de andere parameters ervoor?

ETH transfers stijgen

De hoeveelheid ether (gemeten in USD) die over het netwerk is verstuurd, geeft vaak een beter beeld over het gebruik.

Ethereum (ETH) netwerk nadert één miljoen transacties

De bovenstaande grafiek bevestigt het eerdere beeld dat er sinds februari weer groei in het netwerk zit. Op één dag in mei is er voor meer dan twee miljard dollar verwerkt op het netwerk.

Opvallend aan bovenstaande: de trend blijft stabiel, terwijl de prijs van ethereum daalde. Dat is een indicator dat het aantal transacties wél steeg, omdat de totalen (in USD) nagenoeg gelijk bleven.

De gemiddelde transactiewaarde per dag is ca. half miljard dollar.

Transactiekosten laag

De transactiekosten zijn stabiel gebleven ondanks een groei in het aantal transacties. Voor een transactie op het netwerk betaal je vier dollarcent per transactie en 8 dollarcent voor een snellere transactie (meer GAS).

In de onderstaande grafiek is duidelijk dat de hashrate ook weer stijgt. Dit is een parameter die aangeeft hoe vaak per seconde mining hardware een hash uit kan voeren.

De ligt op ca. 175.000 GH per seconde. 1 GH staat voor één miljard hashes. Het record ligt op 295.000 GH per seconde (9 augustus 2018).

Ethereum (ETH) netwerk nadert één miljoen transacties

bron: Etherscan.io

Indirect betekent een hogere hashrate dat de moeilijkheidsgraad om een blok te minen verhoogd wordt. Om een blok te vinden is namelijk meer ‘hashing power’ nodig.

Ethereum koers

Begin juni 2018 was de prijs van ethereum nog $610. Het dieptepunt lag op 7 december 2018, toen ethereum $86 waard was. Inmiddels handelt de prijs van ether weer boven de $250. De koers op moment van schrijven is $271 (bron: Messari.io).

Ethereum (ETH) netwerk nadert één miljoen transacties

Bron: Trustnodes

Lees meer over:
ETHetherEthereumtransacties

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...