Facebook logo Libra project
Nieuws » Facebook Coin leidt tot vragen bij bankcommissie Amerikaanse Senaat

Facebook Coin leidt tot vragen bij bankcommissie Amerikaanse Senaat

Amerikaanse senatoren hebben een open brief geschreven aan ceo Mark Zuckerberg van Facebook. Er zijn zorgen over het plan van de techgigant een eigen cryptomunt te ontwikkelen. De senatoren van Banking Committee willen weten hoe Facebook omgaat met de privacy van klanten en hun financiële balans.

Zorgen over Facebook Coin

In de brief staat onder meer:

“Vorig jaar heeft Facebook aan Amerikaanse banken verzocht om gedetailleerde bankgegevens van klanten vrij te geven.

Daarnaast hebben privacy-experts vragen gesteld over de strategie om zoveel mogelijk data te verzamelen van haar gebruikers. Het gebruiken van deze privacygevoelige data is onderhevig aan de Fair Credit Reporting Act.”

De commissie wil onder meer weten wat het doel is van de cryptomunt van Facebook en hoe het bedrijf dat de Facebook Coin gereguleerd moet worden. Ook zijn er de nodige vragen over hoe het concern zorg gaat dragen over de privacy.

Bovendien wil de commissie wélke informatie er door de Amerikaanse banken is gedeeld met Facebook en of die informatie wordt doorverkocht aan derde partijen. Ook wil men weten of Facebook kredietcontroles wil gaan uitvoeren op haar gebruikers.

Kortom, de commissie wil graag weten of Facebook feitelijk als een eigen bank gaat opereren door een eigen munt te gaan uitgeven.

Project Libra

Zuckerberg heeft een speciaal team aan ontwikkelaars vrijgemaakt om in eigen beheer een blockchain en stablecoin te maken. Vice-president David Marcus, voormalig adviseur bij cryptobeurs Coinbase, leidt het team en rapporteert aan ceo Mark Zuckerberg.

Ook MIT-onderzoeker Christian Catalini is aangetrokken om het team te versterken.

Uiteindelijk wil met $1 miljard aan vers durfkapitaal ophalen die in het project willen investeren. Eerste mogelijke test case: via Whatsapp elkaar peer-to-peer digitaal geld (Facebook Coins) versturen, te beginnen in India.

Bron: Coindesk

crypto kopen 

 

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Prijs bitcoin schiet ruim boven grens van 11.000 dollar

Fomoflash

Facebook en Libra blijken een cadeautje voor bitcoin en de cryptospace

Robin Heester

Patent Walmart voor eigen stablecoin, Libra look-a-like in de maak?

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder