Facebook Coin leidt tot vragen bij bankcommissie Amerikaanse Senaat

Amerikaanse senatoren hebben een open brief geschreven aan ceo Mark Zuckerberg van Facebook. Er zijn zorgen over het plan van de techgigant een eigen cryptomunt te ontwikkelen. De senatoren van Banking Committee willen weten hoe Facebook omgaat met de privacy van klanten en hun financiële balans.

Zorgen over Facebook Coin

In de brief staat onder meer:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Vorig jaar heeft Facebook aan Amerikaanse banken verzocht om gedetailleerde bankgegevens van klanten vrij te geven.

Daarnaast hebben privacy-experts vragen gesteld over de strategie om zoveel mogelijk data te verzamelen van haar gebruikers. Het gebruiken van deze privacygevoelige data is onderhevig aan de Fair Credit Reporting Act.”[/penci_blockquote]

De commissie wil onder meer weten wat het doel is van de cryptomunt van Facebook en hoe het bedrijf dat de Facebook Coin gereguleerd moet worden. Ook zijn er de nodige vragen over hoe het concern zorg gaat dragen over de privacy.

Bovendien wil de commissie wélke informatie er door de Amerikaanse banken is gedeeld met Facebook en of die informatie wordt doorverkocht aan derde partijen. Ook wil men weten of Facebook kredietcontroles wil gaan uitvoeren op haar gebruikers.

Kortom, de commissie wil graag weten of Facebook feitelijk als een eigen bank gaat opereren door een eigen munt te gaan uitgeven.

Project Libra

Zuckerberg heeft een speciaal team aan ontwikkelaars vrijgemaakt om in eigen beheer een blockchain en stablecoin te maken. Vice-president David Marcus, voormalig adviseur bij cryptobeurs Coinbase, leidt het team en rapporteert aan ceo Mark Zuckerberg.

Ook MIT-onderzoeker Christian Catalini is aangetrokken om het team te versterken.

Uiteindelijk wil met $1 miljard aan vers durfkapitaal ophalen die in het project willen investeren. Eerste mogelijke test case: via Whatsapp elkaar peer-to-peer digitaal geld (Facebook Coins) versturen, te beginnen in India.

Bron: Coindesk

Lees meer over:
FacebookFacebook Coinlibra

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...