fidelity crypto custody cryptobeheer bitcoin btc

Fidelity: Institutionele investering in cryptocurrency als bitcoin gaan groeien

Institutionele investeringen in cryptocurrency zullen de komende vijf jaar waarschijnlijk toenemen. Dit verwacht Fidelity Investments na een onderzoek. Het bedrijf ondervroeg 441 institutionele beleggers, waaronder pensioen en hedge fund om de beleggingsvooruitzichten voor Bitcoin en andere cryptocurrencies te bepalen.

Fidelity Investments is ’s werelds vijfde grootste vermogensbeheerder met een beheerd vermogen van $ 2,5 biljoen.

Institutionele beleggers zijn aan het zoeken

Op basis van de resultaten van het onderzoek heeft 22 procent van de respondenten al cryptocurrency aangeschaft. Dit is maar liefst een toename van (zo goed als) nul investeringen in vergelijking met 2016. Dit valt dus een beetje tegen.

Meer belovend is dat vier van de tien respondenten open staan voor toekomstige investeringen in cryptocurrency binnen de komende vijf jaar. Als de mening ongewijzigd blijft, betekent dit dat institutionele beleggingen in de industrie in de komende vijf jaar met 18 procent kan stijgen. Bovendien heeft bijna de helft van de institutionele beleggers (47 procent) digitale activa in hun belegging portfolio.

Van de verschillende manieren om te investeren, gaf het onderzoek aan dat 72% van de instellingen de voorkeur geven aan aankoop van beleggingsproducten die digitale activa, zoals futures, vertegenwoordigen.

Ondertussen was de aankoop van cryptovaluta rechtstreeks of het kopen van aandelen in bedrijven die actief zijn in digitale activa interessant voor meer dan de helft van de respondenten (57 procent).

bitcoin meester

Problemen rond zelfbeheer

De voorkeur voor het kopen van beleggingsproducten zou een ander probleem kunnen vormen in de sector. Het gebrek aan gemakkelijk verkrijgbare beheer oplossingen betekent dat institutionele beleggers een groot risico moeten nemen.

Volgens het onderzoek gebruikt 18 procent van de respondenten third-party custodians, 13 procent voert self-custody uit en 6 procent gebruikt non-custodial exchanges.

Dit is een van de problemen die Fidelity Digital Assets als institutionele bewaarder wil aanpakken. Volgens het white paper van het bedrijf is het in eigen beheer houden van cryptocurrency’s nauwelijks mogelijk. Dit vanwege de voorschriften en wettelijke verplichtingen waaraan grote financiële instellingen zich moeten houden. Als gevolg hiervan is zelfbewaring via hardware wallets geen haalbare optie voor veel van deze beleggers.

Fidelity Digital Assets werkt aan het verbeteren van de toegang tot bitcoin en andere cryptocurrencies door te zorgen voor “hetzelfde niveau van bewaarneming verwacht voor andere activa, ondanks de regelgevende onzekerheid.”

Institutionele percepties van cryptocurrency

De meningen over cryptocurrency veranderen ook. Bijna de helft van de respondenten van het Fidelity-onderzoek waardeerde crypto als ‘innovatieve technologie’ en noemde crypto’s lage correlatie met andere activa de ‘meest aansprekende eigenschap’.

Van de verschillende soorten institutionele beleggers waren financiële adviseurs het meest ontvankelijk voor crypto. Ongeveer driekwart zei dat ze de kenmerken van digitale assets ‘het meest positief’ beschouwden.

De vooruitzichten voor cryptocurrency waren niet allemaal positief. Respondenten haalden prijsschommelingen, een gebrek aan heldere regelgeving en een ‘gebrek aan fundamentals’ aan als obstakels voor investeringen. Het lijkt er echter op dat infrastructuur en bewustwording groeit in de sector, net als institutionele investeringen. En de trend lijkt waarschijnlijk niet te stoppen.

 

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!