IOTA (MIOTA) wordt hip: bekijk de footprint en authenticiteit van je kleding

Wordt IOTA (MIOTA) ineens hip? Het ‘Duitse’ blockchainbedrijf gaat samenwerken met ALYX, EVRYTHNG en Avery Dennison. Doel is meer transparantie in de supply chain van de kledingsector. Door een kledinglabel met je smartphone te scanne, is de CO2-voetafdruk van het kledingstuk te herleiden. Ook ziet de consument of een product echt of nep is.

IOTA en kledingsector

De ‘tangle’ van IOTA is een vorm van decentrale ledger technologie. Het werkt anders dan het proof-of-work protocol van bitcoin bijvoorbeeld. IOTA gaat de data valideren.

Welke andere partijen zijn betrokken?

  • 1017 ALYX 9SM is een Italiaans modemerk dat zich toelegt op het ontwerpen en produceren van kleding in het hogere segment.
  • Avery Dennison is een wereldleider in het leveren van end-to-end-oplossingen in de kleding- en schoenenindustrie. Dit doen ze door o.a grafische tickets en labels te leveren.
  • EVRYTHNG is het marktleider op het gebied van SaaS-technologie, die miljarden digitale identiteiten in de cloud beheert.

Hoe werkt het?

Elk kledingstuk krijgt een digitale versie. De gegevens zijn geregistreerd achter een QR code, die is opgeslagen in de cloud.

Elke schakel in de normale toeleveringsketen levert data aan het project. De cloud van EVRYTHNG dient als data-opslag.

iota

Na verificatie van de data kunnen consumenten de QR-code van het product in de winkel scannen.

Zo is bij levering al te zien of een product echt of nep is. Op deze website staat een voorbeeld wat je allemaal krijgt te zien bij het scannen van een label.

bitcoin kopen

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!