samsung crypto
Nieuws » Ethereum (ETH) dApps draaien op ‘goedkopere’ smartphones van Samsung

Ethereum (ETH) dApps draaien op ‘goedkopere’ smartphones van Samsung

Samsung is van plan om een cryptowallet en dApps te gaan toevoegen aan de goedkopere Galaxy modellen. Het vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S10 heeft al een geïntegreerde cryptowallet die Ethereum (ETH) en ERC-20 tokens ondersteunt. Voor bitcoin (BTC) biedt het nieuwste model van de Koreaanse firma vooralsnog geen ondersteuning. Samsung profileert zich steeds meer met blockchaintechnologie en werkt aan een eigen cryptomunt.

Lees ook – HTC wil in 2019 nieuwe generatie blockchain-smartphone uitrollen

Goedkopere modellen

De Samsung S10 is niet het model dat perse wordt geassocieerd met crypto. Na de lancering van de S10 bleek al gauw dat de cryptowallet niet in elk land te activeren was (ook niet in Nederland, redactie). senior managing director Chae Won-cheol van Samsung Wireless:

We will lower barriers to new experiences by gradually expanding the number of Galaxy models that support blockchain functions. We will also expand our service target countries after Korea, the United States and Canada.

Chae Won-cheol
  bitcoin meester  

Samsung Coin

Volgens Business Korea is de Zuid-Koreaanse firma van plan om samen te werken met telecombedrijven zoals SK Telecom en KT (voorheen Korea Telecom).

De gigant wil meer blockchain technologie in haar business integreren. Er wordt zelfs gesproken over een “Samsung Coin” die moet draaien op een ethereum blockchain.

De werkzaamheden zijn nog wel in een experimenteel stadium. Volgens de bron is het niet zeker of het een private, publieke of hybride blockchain moet worden.

Wel gaf de bron aan dat Samsung op dit moment neigt naar een privaat model. In de toekomst zou dat mogelijk uitmonden in een hybride vorm.

crypto kopen 

Nieuwsoverzicht 15 mei

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

CEO Overstock.com dumpt aandelen en koopt bitcoin, goud en zilver

Job Nijsen

Crypto ondernemer beschuldigd van afpersing van $8,75 miljoen

Arnold Hubach

Bitcoin CFD’s handelen? Plus500 biedt een scala aan mogelijkheden

Redactie

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder