stellar lumens xlm blockchain stop
Nieuws » Stellar (XLM) blockchain verwerkte twee uur geen transacties

Stellar (XLM) blockchain verwerkte twee uur geen transacties

De blockchain van Stellar (XLM) stopte op 15 mei met het verwerken van transacties. Deze stop duurde bijna twee uur. Deze informatie kwam aan het licht door een gebruiker op Reddit.

Er zijn twee scenario’s die nu bekend zijn. We benoemen beide scenario’s, zodra er meer duidelijkheid is updaten we dit bericht.

Theorie 1: De Stellar Development nodes gingen offline

De stop van transacties op de blockchain kwam waarschijnlijk door een aantal belangrijke onderdelen van het netwerk die tegelijk offline gingen. Het gaat om de Stellar Development (SDF) nodes. Vanuit het team wordt iets anders beweert.

Het grootste gedeelte van het netwerk vertrouwt deze nodes. Mede daardoor slaagde andere nodes er niet in om het met elkaar eens te worden over de te minen blocks. Geen enkel transactie werd gedurende 110 minuten verwerkt.

Dit is natuurlijk een behoorlijk slechte zaak voor een netwerk dat zich gedecentraliseerd noemt. Wanneer een machtige partij besluit nodes uit het netwerk te halen, dan loopt de boel vast.

Theorie 2: Het waren andere nodes

Kolten Bergeron (Community Manager bij Stellar) reageert via Reddit op de aantijgingen. Volgens hem is de situatie niet zoals het lijkt. Hij benadrukt dat er hard wordt gewerkt naar een decentraler netwerk en dat de Stellar Development Nodes niet de boosdoeners zijn.

”We hebben de laatste maanden hard gewerkt om ervoor te zorgen dat we niet meer afhankelijk zijn van de SDF-nodes. Vanaf een maand geleden was het mogelijk voor het netwerk om door te draaien zelfs als de nodes offline zouden gaan.

Veel andere nodes stopten met werken, terwijl de nodes van Stellar nog online waren. Het waren andere nodes die het netwerk stopte.”

Kolten Bergeron

Volgens Bergeron blijkt dus dat dat ook een groep andere nodes het netwerk plat kan leggen. En dat is zorgwekkend.

Wat nu?

Bergeron laat ook weten dat er wordt gewerkt om dit soort problemen te voorkomen in de toekomst. Geen gekke opmerking van een community manager in deze situatie, maar in de praktijk moet nog blijken hoe ze dit gaan oplossen.

”De nodes moeten beter met elkaar communiceren over hun configuratie. De SDF gaat werken aan dit plan.”

Kolten Bergeron

Kort samengevat: er gingen teveel nodes tegelijk offline. Het is op dit moment nog niet helemaal duidelijk welke nodes dat wel of niet waren. Maar het feit is dat het netwerk van Stellar bijna twee uur stil heeft gelegen. En dat is niet niks…

XLM prijs

Stellar Lumens staat met hun token al tijden in de top tien qua marktkapitalisatie. Deze ontwikkelingen zorgde niet voor een grote dip op lange termijn, al staat XLM wel iets in de min tegenover hetzelfde moment gisteren.

De cryptomunt lijkt zelfs gewoon mee te gaan met de rest van de huidige markt omhoog. Blijkbaar maken beleggers zich geen zorgen over de huidige ontwikkelen binnen het netwerk van Stellar.

Stellar Lumens (XLM) koers
Stellar Lumens (XLM) koers de afgelopen week.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Stellar Foundation geeft $120 miljoen aan XLM weg om Keybase te promoten

Robin Heester

Interview Pigzbe: ‘We gebruiken de Stellar blockchain om kinderen met geld om te leren gaan’

Arnold Hubach

Kritieke fout in op Ethereum gebaseerd framework voor Russische verkiezingen

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder