Interviews » Tone Vays: ‘Bitcoin (BTC) dipt terug naar 4.000 dollar’

Tone Vays: ‘Bitcoin (BTC) dipt terug naar 4.000 dollar’

Afgelopen week spraken we Tone Vays op de Blockchain & AI Summit in Malta. Hij deed een boekje open over zijn weg naar ‘influencer fame’ en uiteraard gaf hij zijn visie over de prijs en de toekomst van Bitcoin (BTC).

Je bent op dit moment erg bekend en je wordt overal herkend. Was je als scholier ook al zo populair?

“Als een schooljongen was ik redelijk onzichtbaar. Ik ging naar de gym en deed aan sport. Ik was nooit echt populair. Maar ik had nooit problemen om voor groepen mensen te spreken. Na mijn schooltijd en studie (in Financial Engineering) zocht ik een baan. Ik ben workshops gaan volgen over trading, moving averages, candlesticks. Ik was verkocht.”

”Mijn eerste portfolio deed het niet zo goed, maar ik hield vol en bleef maar proberen en oefenen. En zo zie je maar: ik ben nu uitgegroeid tot fulltime trader. Maar blockchain en YouTube werden groot en handel ik nu veel minder.”

Verder voegde Vays eraan toe dat ‘trading’ een van de gevaarlijkste vakken ter wereld is. Uiteraard niet op de fysieke manier, maar financieel kun je erg in de problemen komen. Je moet het goed doen, anders verdien je helemaal niks. Sterker nog: dan verlies je geld.

Kijk het hele interview met Tone Vays

We hebben het nu telkens over ‘trading’. Wanneer ben je echt in contact gekomen met de wereld van Bitcoin?

“Ik kocht mijn eerste bitcoin in 2013 en heb me vervolgens één jaar verdiept in de hele industrie er omheen door veel te lezen. In 2014 sprak ik voor de eerste keer op een conferentie over Wall Street en de kwalificaties van bitcoin.”

”Vervolgens ben ik voor CoinTelegraph artikelen gaan schrijven en zo kwam ik terecht in het wereldje van radio en YouTube. Dit is eigenlijk de weg tot waar ik nu ben: veel reizen en bezoeken van conferenties.”

Dus eigenlijk ben je nu een influencer?

“Ik ben een influencer met mijn eigen mening en kijk op bepaalde zaken. Ik zal niet voor geld promotie doen voor projecten en ICO’s die mij benaderen. Ze moeten wel met hele gekke bedragen komen van pak-hem-beet 10 miljoen dollars.”

”Over 3 jaar is er geen cryptomunt met meer dan 3% van de waarde van bitcoin”

Zou je jezelf zien als een bitcoin maximalist?

”Ja, een bitcoin maximalist ben ik wel maar ik zie dat niet als iets ergs. Giamoco Zucco zei het eerder in een goede tweet: ‘bitcoin maximalisten zijn gewoon realistisch dat bitcoin kans van slagen heeft’. Naast de maximalisten heb je de Nocoiner. Dit is iedereen in de industrie die denkt dat niets gaat slagen.”

”En tot slot heb je de multicoiners zoals Vitalik Buterin en Dan Larimer en eigenlijk zoals de meeste mensen. Zie zien bitcoin als ‘niet-innovatief-genoeg’ en ze kopiëren simpelweg een deel de code. Wat ze zich niet realiseren: de eerste twee jaar hoe bitcoin ontstond, is onmogelijk om te repliceren.”

Is bitcoin nog altijd koning?

“Absoluut en de dominantie gaat alleen maar groeien. Over 2 tot 3 jaar is er geen cryptoproject die een waarde heeft van meer dan 3% dan bitcoin.”

”Vergelijk het met penny stocks. Als je ze allemaal optelt dan kunnen ze concurreren met Google. Maar als je ze als individu met Google vergelijkt, zijn ze zonder enige betekenis.”

Vays voorziet dus een rooskleurige toekomst voor bitcoin, terwijl altcoins het moeilijk gaan krijgen.

Bitcoin heeft in 2019 een geweldig jaar. $3.150 naar meer dan $8.000 dollar. Had je dat verwacht?

“Nee, ik had een langere en heftige bearmarkt verwacht. Ik verwacht nog steeds een correctie. De bearmarkt is nog niet over. Ik heb nog steeds twijfels over deze opmars. De bearmarkten van 2014 en 2015 was zeer pijnlijk. Pijnlijker dan die van 2017 tot nu toe.”

Lees onze bitcoin update van deze zondag: Maakt bitcoin (BTC) koers zich op voor nieuwe stijging richting $8.400?

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) fraude | Oplichters stelen $230.000 aan BTC | Deze 4 altcoins presteren beter dan BTC

Fomoflash

Bitcoin (BTC) op $10.065 , Ronaldo en Messi verdienen minder dan BTC miners

Robin Heester

Oplichters stelen $230.000 aan Bitcoin door zich voor te doen als helpdesk

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder