Deze altcoin steeg harder dan bitcoin (BTC) in de maand juni: +65%

Bitcoin (BTC) domineert de nieuwspagina’s nu de magische grens van $10.000 is doorbroken. BTC heeft op moment van schrijven een marktdominantie van ruim 62% met een koers van $10.888 (+3,25%). Niettemin trekken sommige altcoins zich daar weinig van aan en stijgen harder dan hun grote broer.

NB. Dit artikel is geen financieel advies.

Bitcoin (BTC) en altseason

Met de toegenomen dominantie van bitcoin in de cryptomarkt is een altseason, waarbij de cryptomunten met een lagere marktwaarde stijgen, nog ver weg. Formeel gezien mag je spreken van een altseason zodra BTC afkoelt en de dominantie onder de 50% raakt. Daar is voorlopig geen sprake van.

Met een stijgende bitcoin zijn beleggers geneigd om (een deel) van hun positie in te wisselen in BTC. Dat leidt ertoe dat altcoins in de min geraken.

Ook de populaire analist The Don (DonnyCrypto) merkt op dat de altcoinmarkt te gefragmenteerd is om een nieuw altcoinseizoen in te zetten. Zijn tweet krijgt bijval van de nodige bekende traders op Twitter.

Is er dan helemaal niets meer ‘te koop’ op de altcoinmarkt? Als belegger is het verstandig om ook dalende cryptomunten goed in de gaten te blijven houden. Een andere tip is: koop nooit een ‘groene candle’, maar wacht op een dip om (bij) te kopen.

Nebulas (NAS)

Niettemin willen we wel een altcoin onder de aandacht brengen die harder is gestegen dan bitcoin. Dat is
cryptomunt NAS van het blockchainproject Nebulas.

Nebulas wil de ‘Google van de blockchainwereld’ worden. Ze gebruiken een algoritme in hun zoekmachine om de ‘beste dApps’ te ontdekken en te rangschikken in Nebulas Rank. Het idee is dat onafhankelijke bron zijn om te bepalen welke projecten populair zijn in de industrie.

De utility token NAS geldt als een betaalmiddel binnen het ecosysteem van Nebulas. Er is geen directe aanleiding aan te wijzen waarom de koers stijgt.

Momenteel houdt het project wel een stemming omtrent haar governance model.

Aan het begin van de maand juni stond Nebulas op een koers van $1.20. Inmiddels is de koers ruim 60% gestegen naar bijna $2.

 

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!