binance US VS altcoins

Deze altcoins vallen buiten de boot na ‘harde’ knip Binance US

Per 12 september zijn Amerikaanse burgers geblokkeerd van toegang tot cryptobeurs Binance. De beurs, gevestigd in ‘regulatory sandbox’ Malta, wil binnen drie maanden voor haar Amerikaanse klanten een cryptobeurs in de VS geopend hebben. Aan het afknippen van Amerikaanse beleggers van de ‘hoofd-beurs’ zitten gevolgen.

Ook zijn er veel onduidelijkheden: hoe wordt Binance US in de VS gereguleerd en welke cryptomunten kunnen Amerikaanse beleggers verwachten? Wat wel met enige zekerheid is te stellen: een aantal altcoins die nu nog worden aangeboden op Binance.com, vallen bij Binance.US buiten de boot.

Binance US en altcoins

Het is vooralsnog ook onduidelijk wat het huidige aandeel van Amerikanen in het huidige handelsvolume op Binance is. Een voorzichtige schatting moet dat tussen 10 en 15% liggen.

De komende drie maanden kunnen deze klanten gewoon blijven door handelen, maar er volgt dus 12 september een ‘harde’ knip.

Welke altcoins gaan daar last van krijgen? De koersen van de meeste cryptomunten zijn gedaald na de bekendmaking.

In de volgende grafiek zie je welke van de munten die op Binance worden vermeld ook op andere beurzen in de VS staan vermeld. Het gaat om de cryptobeurzen Coinbase, Bittrex, Poloniex, Kraken, HuobiUS en eToro.

Het overzicht maakt in één oogopslag duidelijk welke altcoins buiten de boot gaan vallen na de ‘harde’ knip per 12 september.

Altcoin Binance
Bron: Goomba‘s Twitter

Gedacht moet worden aan bijvoorbeeld:

 • Aeternity (AE)
 • Holochain (HOT)
 • Chainlink (LINK), onlangs nog in het nieuws
 • Nano (NANO)
 • Harmony (ONE)
 • Vechain (VET)

In de huidige constellatie (Amerikaanse wetgeving richting tokens) is het plausibel dat deze cryptomunten veel minder verhandeld gaan worden op Binance.com. Van het bovenstaande was Harmony (ONE) het nieuwste IEO op Binance Launchpad.

Binance Coin (BNB), de native token van Binance, is alleen beschikbaar voor handel op eToro. Er zijn een aantal cryptovaluta’s die op slechts één gereguleerde cryptobeurs zijn genoteerd, waaronder ARK, BTT, IOTA, PIVX en ZIL.

Altcoin ‘majors’

De volgende altcoins behoren inmiddels tot de gevestigde namen (‘majors’) ook in de VS. Deze zijn bij minstens vier Amerikaanse beurzen verkrijgbaar:

 • Ripple (XRP)
 • Dash (DASH)
 • Stellar Lumens (XLM)
 • Ethereum Classic (ETC)
 • 0x (ZRX)
 • Horizon (ZEN)
bitcoin meester

Tegeneffect?

Binance geldt als de grootste crypto-to-cryptobeurs ter wereld. De focus ligt primair op de altcoins, zo staat Binance qua bitcoin volume niet hoog in de ranglijsten.

Gisteren dook de onderstaande grafiek op, vrijgegeven door nieuwssite The Block Crypto. De grafiek, meer dan 40% van de traffic is afkomstig uit de VS, kán een vertekenend beeld geven.

Het relatief hoge percentage is mogelijk te verklaren doordat de voornaamste VPN-aanbieders hun servers in de VS hebben staan. Beleggers uit China maken doorgaans gebruik van een VPN-verbinding om ‘ongezien’ in cryptomunten te handelen.

Kortom, het is zeer onzeker of dit percentage allemaal Amerikaanse burgers zijn cq. internetverkeer uit de VS door Amerikaanse beleggers.

binance volume
Bron: The Block

Concluderend, de maatregel van Binance gaat als grootste altcoinbeurs effect hebben op de altcoins. Dat sommige altcoins minder volume hebben, wil niet per definitie zeggen dat ze ook gaan dalen.

Het kan zijn dat sommige altcoins door hun daling (door afnemend ‘Amerikaans’ volume) juist aantrekkelijker worden voor beleggers uit andere regio’s. Dat kan de prijs weer opdrijven. Kortom, er is geen lineaire relatie te trekken tussen deze maatregel én continue daling van bepaalde altcoins.

Bron: Cryptopatato

bitcoin kopen

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!