‘Ethereum (ETH) stijgt naar $363’; één miljoen transacties per dag

Ethereum (ETH) is een van de weinige cryptomunten die de afgelopen maand enigszins in het spoor van bitcoin (BTC) kan blijven. Afgelopen week vestigde ether een nieuw jaarrecord, om daarna te dippen (woensdagavond). Analisten zien de koers van ether de komende maand stijgen richting $363.

NB. Dit artikel is géén financieel advies.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ethereum support bij $300

De koers lijkt support te hebben gevonden bij $300 en lijkt te consolideren tussen $295 en $310. Ter vergelijking: de all-time high van ether ligt op $1.431 (13 januari 2018). Daarvan is de huidige koers nog ca. 80% van verwijderd.

2019 is tot nu toe een goed jaar voor ethereum. De koers startte met $133 per stuk en de koers is in 2019 met ruim 130% gestegen.

'Ethereum (ETH) stijgt naar $363'; één miljoen transacties per dag

The Cryptomist, een populaire trader op Twitter, wijst erop dat ether de RSI support moet houden de komende maand en dat dan een koersuitbraak mogelijk is.

Volgens analist Harald Weygand gaat ether op een kortere termijn dan één maand een koersdoel van $363 behalen.

Ethereum netwerk

Op fundamenteel niveau zet ethereum ook stappen. Zo zijn er onlangs meer dan één miljoen transacties per dag geregistreerd. Dat is het hoogste aantal sinds eind 2017 tijdens de hoogtijdagen.

'Ethereum (ETH) stijgt naar $363'; één miljoen transacties per dag

Aantal transacties per dag in de maand juni

Ter vergelijking: in februari is met 430.000 dagelijkse transacties een dieptepunt bereikt. Ook het aantal actieve adressen op het ethereum netwerk blijft groeien.

'Ethereum (ETH) stijgt naar $363'; één miljoen transacties per dag

Ook het aantal zoekopdrachten ‘ethereum’ op Google groeit gradueel. Opvallend is dat er relatief vaak in Kosovo en Noord-Macedonië naar ether is gezocht.

'Ethereum (ETH) stijgt naar $363'; één miljoen transacties per dag

Proof-of-Stake

Op technologisch gebied zijn ook stappen gezet. Een team van ontwikkelaars werkt hard aan de volgende upgrade van ethereum van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake.

Ethereum 2.0 moet leiden tot een veiliger, schaalbaarder en decentraler netwerk. Over dat laatste aspect zijn de meningen verdeeld.

Bronnen: Messari.io / Newsbtc / Trustnodes

Disclaimer: de auteur van dit artikel bezit cryptomunten

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.