cryptomunten Zuid-Korea custody
Nieuws » Grootste bank Zuid-Korea gaat bitcoin en andere crypto beheren en beveiligen

Grootste bank Zuid-Korea gaat bitcoin en andere crypto beheren en beveiligen

KB Kookmin, de grootste bank in Zuid-Korea, overweegt om een custody oplossing voor cryptomunten zoals bitcoin (BTC) te gaan lanceren. De bank heeft een intentieverklaring getekend met de technologiepartij Atomrigs Lab. De samenwerking richt zich op het beheren en beveiligen van digitale assets zoals cryptomunten en security tokens (STO’s).

  bitcoin meester  

Beheer en beveiliging bitcoin

Atomrigs Lab maakt naar eigen zeggen gebruik van de ‘nieuwste generatie aan cryptografische methoden’ om activa zoals bitcoin te beveiligen. De laatste ontwikkelingen op dit gebied worden geschaard onder de noemer ‘Multiparty Computation Cryptocurrency Security’ (MPC).

Nieuwe manieren om assets nog veiliger op te slaan en te beheren, soms al zonder private keys. Deze nieuwe technologieën zitten nog wel in de experimentele fase.

De interne infrastructuur van de bank is leidend. Naast de assets wordt ook de beveiliging van klantdata geupgrade. Beide partijen gaan gezamenlijk op zoek naar nieuwe verdienmodellen in deze jonge industrie.

Kookmin Bank wil zichzelf omvormen als technologiepartner, een ambitie die bijvoorbeeld de ING ook heeft. Dat betekent een volledige focus op digitale dienstverlening. De afkorting “ABCDE” (wat staat voor AI, blockchain, cloud, data & ecosysteem) wordt intern dan ook heilig verklaard.

Toezicht

KB Kookmin Bank is vorig jaar op de vingers getikt door de Koreaanse toezichthouder Financial Services Commission. De bank controleerde onvoldoende of er bij transacties met bitcoin en andere cryptovaluta sprake was van witwassen. Een verificatie van iemands naam in de officiële registers ontbrak in het proces.

Bronnen: Yahoo / Coindesk 

crypto kopen 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Russische centrale bank: ‘Fraudeurs hebben liever cash dan cryptomunten’

Wessel Simons

Rusland overweegt toelaten handel in bitcoin en crypto

Wessel Simons

Facebook beschuldigd van stelen logo voor Calibra cryptowallet

Marvin Kroon

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder

Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.