bitcoin update nieuws btc

Bitcoin Analyse: 25.000 BTC naar Coinbase, prijs net onder $8.000

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De koers van bitcoin (BTC) is sinds gisteren avond flink naar beneden gezakt. De prijs ligt op $7.982 op het moment van schrijven.

Komt door het nieuws dat Satoshi vermoedelijk een crimineel was of doordat er een ‘whale dump’ was? Of een combinatie van beide en technische analyse? Lees verder!

Satoshi een crimineel en whale verplaatst 25.000 bitcoin naar Coinbase

Er is ‘bewijs’ dat Satoshi Nakamoto mogelijk een ‘criminal mastermind’ is, dit zou investeerders en traders kunnen afschrikken. Naast dat is net voor de dump een “whale alert” uitgegaan. Vanuit een onbekende wallet is 25.000 bitcoin naar Coinbase verplaatst. Vlak daarna begon de dump.

Tevens zijn er indicatoren te vinden op de grafieken die deze dump konden voorspellen.

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) is te zien dat de candlestick van vorige week een bearish reversal doji is. Dat betekent dat de koers een hogere kans geeft de andere kant op te gaan. Dat lijkt nu te zijn gebeurd. De RSI is ook al een aantal weken overbought wat ook reden was om te geloven dat de prijsstijging een keer moest stoppen.

Voor het eerst in weken is er ook een lower low gevormd deze week, en de week is nog maar net begonnen. Zoals hieronder wordt besproken is de dagelijkse trend veranderd en kunnen we wekelijkse consolidatie verwachten of een verder dump.

Het is nog te vroeg om te zeggen of dit de correctie is waar ik al een aantal weken op wacht, maar targets voor de pullback zijn in ieder geval de 100WMA (blauwe lijn), ongeveer $6800 en 50WMA (paarse lijn) $5500.

Deze lijken ook samen te vallen met de gebruikelijke Fibonacci niveaus, zoals te zien is in figuur 2, behorende bij de dagelijkse grafiek analyse.

Lower low bitcoin
Figuur 1: Er is een lower low gevormd op de wekelijkse. Is de wekelijkse consolidatie begonnen of is dit de pullback.

Bitcoin koers dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) is te zien dat we de dagelijkse uptrend hebben gebroken en weer terug zijn gegaan naar de 21EMA. De prijs en moving averages zullen altijd met elkaar spelen en elkaar opzoeken.

De candlestick van gisteren leek net de 21EMA te houden, maar vandaag zijn we door de 21EMA heen gebroken. Nu de dagelijkse uptrend is gebroken houden we de wekelijkse grafieken in de gaten om te kijken of daar inderdaad een wekelijkse consolidatie gaat ontstaan of dat dit de pullback is die nodig is.

Als dit de pullback is dan zijn de 0.382 ($6849) en 0.618 ($5467) belangrijke niveaus om in de gaten te houden. Op dit moment lijkt de prijs de 0.236 te houden. Als je kijkt naar de wekelijkse grafiek dan is te zien dat de zie je dat de prijsniveaus van de 50WMA en 100WMA dus ongeveer samenvallen met de 0.382 en 0.618 fibonacci niveaus.

Dagelijkse uptrend verloren bitcoin
Figuur 2: De dagelijkse uptrend is verloren. Mocht dit de pullback zijn dan zijn de 0.382 en 0.618 Fibonacci niveaus om in de gaten te houden.

Prijs futures gap moet worden gevuld? Target $7200!?

Wat we ook in het achterhoofd moeten houden zijn dat er prijsgaten zijn ontstaan in de bitcoin futures. Die lijken zich elke keer te vullen, alleen mist er nog één opvulling, zoals te zien in figuur 3.

De drie zwart circkels representeren de gaten, en de twee groen vinkjes geven aan dat er twee prijsgaten zijn gevuld. Alleen de derde (rode kruis) is (nog) niet gevuld.

Bitcoin koers gap
Figuur 3: Bij de rode kruis is nog een prijsgat dat moet worden gevuld.

 

Wat gaat bitcoin doen?

Er zijn verschillende redenen voor de huidige rode cijfers, maar het moest een keer gebeuren, de parabolische beweging omhoog kan niet omhoog blijven gaan. Het is nog te vroeg om te zeggen of dit dé pullback is waar ik al een paar weken op wacht.

Als dit het wel is dan vinden we verschillende punten op de wekelijkse grafiek (50MA en 100MA) en dagelijkse grafiek (0.328 en 0.168 Fibonnaci niveaus) als mogelijk targets voor de pullback.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

Ik ben een online trading cursus aan het ontwikkelen voor absolute beginners. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren. Daarover later meer dus hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!

Mis niks meer!

Invalid email address