bitcoin koers update
Data en Analyse » Technische analyse » Bitcoin Analyse: BTC op $11.841,21. Gaan we omhoog of naar beneden?

Bitcoin Analyse: BTC op $11.841,21. Gaan we omhoog of naar beneden?

Na enkele dagen te hebben geconsolideerd lijkt bitcoin deze week te gaan sluiten net onder de sterke resistance van $12.000. Echter is dit vooralsnog niet definitief en kan het zijn dat vanavond de weekly boven dit level gaat sluiten.

Je kunt verwachten dat rond het sluiten van deze candle er flinke volatiliteit ontstaat. Bulls die de prijs erboven proberen te pushen, bears die BTC het liefst onder de $12.000 willen houden.

Bitcoin analyse

Gekeken naar het aantal shorts ten opzichte van het aantal longs op Bitfinex zien we dat het aantal shorts flink aan het groeien is. 60% van alle posities zijn op dit moment shorts. Dat wil zeggen dat de meerderheid van de traders verwacht dat bitcoin gaat zakken. Dit wil niet zeggen dat het inderdaad gebeurt, maar kan mee worden genomen in de analyse.

Dat er meer shorts dan longs zijn, kan aan de andere kant bulls ook helpen met het pushen van de prijs. Een korte flinke push kan namelijk een reeks van short liquidations in gang zetten waardoor de prijs relatief makkelijk omhoog schiet.

Bitcoin chart weekly 30 juni

Gekeken naar de weekly chart van bitcoin zien we flink wat sell volume boven de $12.000. Tevens beginnen momentum indicators serieus in overbought regionen te komen. Wat een sterke koopkracht betekent, maar het kan ook betekenen dat een reversal nabij is.

Lagere timeframes

Op lagere timeframes zijn deze indicators een stuk lager en liggen ze zelfs in oversold regionen. Dit kan op korte termijn positief gaan uitpakken voor bulls. Maar op hogere timeframes juist positief voor bears.

Niet alles hangt af van het sluiten van de weekly candle maar het kan een belangrijke factor zijn voor de komende week. Sluiten boven de $12.000 is erg bullish en zorgt ervoor dat de huidige resistance juist in support veranderd.

Bears zullen het dan moeilijk(er) krijgen. Waar juist de bulls het lastiger krijgen wanneer de prijs onder de $12.000 zal sluiten.

Voordat er verder gekeken wordt is het dus van belang om in de gaten te houden hoe vandaag de weekly candle sluit (dit is elke week belangrijk). Na een aantal dagen te hebben geconsolideerd lijkt het erop dat het de stilte is voor de storm.

Waarbij bulls gaan proberen de prijs flink te pushen en bears deze regio proberen vast te houden en lager. Sterke support levels liggen tussen de $9000 en $10.000 in het geval van een doorbraak naar beneden. Resistance levels liggen rond de $14.000 en $16.000 mocht $12.000 echt breken en sluiten.

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Facebook ‘gegrild’ tijdens hoorzitting Senaat over Libra cryptomunt

Wessel Simons

Bitcoin (BTC) op $9.535 (-12%), cryptomarkt daalt $100 miljard in één week

Wessel Simons

BM Nieuwsupdate #3: Bitcoin in het Witte Huis en het huwelijk tussen Ethereum en Bitcoin Cash

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder