‘Bitcoin (BTC) gaat ooit naar $100.000’, aldus deze doorgewinterde belegger

Peter Brandt (72) acht de kans reëel dat bitcoin (BTC) (ooit) een koers van $100.000 bereikt. De doorgewinterde belegger vindt de (herhalende) parabolische groeicycli die bitcoin uniek op de beleggingsmarkten. Afgelopen nacht is de magische grens van $10.000 doorbroken. De koers staat op moment van schrijven op $10.780 (+8,8%).

Disclaimer: dit artikel is niet bedoeld als beleggingsadvies. 

De grootste cryptomunt zit in zijn vierde parabolische fase sinds 2010. In de onderstaande tweet steunt Brandt zijn statement met een aantal cijfers.

Cryptowinter

Brandt werd bekend in de cryptowereld door zijn juiste voorspelling van de cryptowinter in 2018. Vorig jaar klapte de complete cryptomarkt ineen. De ICO-markt, een drijver achter het succes van ethereum, implodeerde. Bitcoin daalde van ruim $20.000 naar een dieptepunt van $3.150 medio december 2018.

Brandt legde in een interview met Yahoo de vinger op de zere plek. In alle euforie bleef hij koel: na een dergelijke parabolische groei móet wel een crash volgen. Zijn voorspellingen zijn uitgekomen.

Herstel

De bodem van de markt werd dus medio december 2018 bereikt met een koers van ca. $3.150. Sindsdien zijn beleggers bitcoin gaan accumuleren. Het gevolg is dat de koers steeds hogere ‘lows’ liet zien de afgelopen maanden.

2019 startte met een koers van $3.700 en inmiddels is daar bijna $7.000 bijgeplust. In de onderstaande grafiek is de opmars van BTC in 2019 duidelijk zichtbaar.

Brandt had dít niet verwacht. Hij voorspelde dat bitcoin in kwartaal één 2019 onder de $3.000 zou dippen en een bodem van $1.200 zou maken. Ook invloedrijke beleggingsveteranen hebben het wel eens mis.

5 redenen waarom bitcoin nu stijgt

Buiten de technische factoren speelt sentiment in de markt een steeds belangrijkere rol. Sentiment is niet te meten, maar vaak kan nieuws ook een FOMO-gevoel aanzwengelen bij de massa zonder bitcoin of cryptomunten.

Onlangs werd er in zakenblad Forbes een paar plausibele redenen genoemd van de opmars:

  1. Cryptomunt Libra van Facebook wekt de interesse voor bitcoin en cryptomunten bij een grotere groep mensen. Zo is op Google Trends duidelijk dat meer mensen gingen zoeken op bitcoin toen Facebook het project aankondigde.
  2. De professionele handelsmarkt maakt zich klaar voor deze asset. De Intercontinental Exchange gaat in juli met het futures platform Bakkt testen. Ook een van de grootste assetmanagers Fidelity gaat cryptovaluta beheren en aanbieden. Steeds meer brokers zoals TD Ameritrade bieden crypto aan.
  3. De aandelenmarkten en de economie haperen. Amerikaanse Federal Reserve wil de rente verlagen om de economische groei aan te jagen. De centrale Bank of England bevriest de rente op 0,75%. Bitcoin wordt – in bepaalde landen – gezien als vluchthaven.
  4. Bitcoin en Litecoin maken zich op voor de halving gebeurtenissen. In augustus dit jaar staat de halving van LTC op het programma. Die van BTC vindt eind mei/begin juni plaats.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!