bitcoin $10.000 prijs

Bitcoin Analyse: BTC onder de $12.000. Hoe gaan we verder?

Het is eindelijk zover, bitcoin is na een goede week consolideren hard door de $10.000 heen geknald. Door de euforie dat dit met zich meebrengt zitten we inmiddels op het moment van schrijven rond de $10.600. De grote vraag die bij iedereen nu rust is of we weer richting de $20.000 gaan of dat we eerst weer flink terug zakken.

Het gevaar van deze snelle run is dat de prijs al snel parabolisch gaat en we dezelfde move kunnen gaan zien zoals eind 2017 waarbij de $20.000 werd aangetikt. Dit gaat dan ook gepaard met flinke volatiliteit en maakt het een zeer onvoorspelbare markt.

Het is dus oppassen geblazen. Om toch een poging te doen tot voorspellen is het goed om uit te zoomen en mogelijke uitkomsten naast elkaar te zetten.

Bitcoin analyse

Dat bitcoin weer de $10.000 zou breken zat er dik in, en dat dit een grote hoeveelheid volume zou veroorzaken ook. Het is een psychologisch level waarbij mainstream media ook weer aandacht begint te geven aan BTC. Een groot deel van de move na $10.000 kan dan ook gewijd worden aan FOMO (fear of missing out, red.).

Zelfs diegene die veel geld heeft verloren, begint weer bang te worden de boot te missen en wil het nog een keer proberen. Maar gaan we nu echt weer helemaal naar een nieuwe top?

Gekeken naar de weekly chart van bitcoin zie je ineens weer de enorme candles welke je in 2017 ook voorbij zag komen. Daarbij wordt het ook gelijk duidelijk dat we in oversold regionen verkeren. Dat wil niet zeggen dat de stijging klaar is en toont in dit geval voornamelijk aan dat het een sterke move omhoog is.

De prijs kan enkele weken oversold blijven zonder een reversal te geven.

Bitcoin weekly chart week 25

 

Gaat BTC $10.000 testen?

Wel is het aannemelijk dat de prijs nog weer de $10.000 gaat testen en tijdelijk een retrace maakt in plaats van alleen maar door te razen. Echter is dit vooral afhankelijk van de media aandacht die deze spurt krijgt. Enkele resistance levels omhoog liggen rond de $14.000, $16.000 en uiteraard de $20.000.

Deze laatste zie ik nog niet zomaar breken, mocht dat wel het geval zijn, dan kan het zomaar een enorme run omhoog veroorzaken. Echter moeten we eerst even rond dit level stabiel blijven. Hoe langer we rond dit level blijven hangen, des te beter.

Altcoins

Ondertussen zijn alts flink aan het zakken in BTC waarde en zal dit ook doorgaan als bitcoin de show blijft stelen. Mochten we hier gaan consolideren of iets terug zakken.

Dan kan het zijn dat we eindelijk wat meer beweging in alts gaan zien. Door de enorme terugval het afgelopen jaar, is het goed te zien dat mensen veel voorzichtiger zijn in het stappen van alts dan voorheen. Wanneer dit vertrouwen terug komt, valt er veel winst te behalen uit alts.

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!