Bitcoin (BTC) Analyse: Wordt $9.000 opnieuw getest?

De prijs van Bitcoin (BTC) heeft in de afgelopen week $9.000 gezien maar werd daar tegelijkertijd door flinke weerstand teruggedrongen richting de $7.000. Het lijkt erop dat dit een eerste test was om binnenkort alsnog het belangrijke level van $9000 te breken.

De altcoin markt lijkt op het moment nog steeds te consolideren en heeft geen richting gekozen. Dit heeft nog steeds te maken te hebben met de afwachtende markt, welke aan het kijken is wat bitcoin gaat doen en of we daadwerkelijk de $9.000 gaan breken op korte termijn.

Bitcoin analyse

In de afgelopen dagen is de prijs van Bitcoin over de $9.000 geweest en heeft daar een flinke weerstand gezien. Dat resulteerde in een drop naar een eerder sterke support van $7.800 welke daar ook heeft gehouden. Het ziet er dus naar uit dat zowel support als resistance levels flink getest worden.

Bitcoin daily chart week 23

Gekeken naar indicators als de Stochastic zien we op de daily chart dat deze in oversold regionen zit. Dat wil niet meteen zeggen dat de prijs gaat omkeren en we onmiddellijk weer omhoog gaan. Maar kan wel aantonen dat het volume bij deze sells dusdanig terugneemt, dat er op korte termijn weer een push omhoog kan komen.

Mochten we nog een tijd rond deze huidige prijs rondhangen dan is $7.800 een key level waarbij het niet wenselijk is dat deze naar beneden zou gaan breken. Dit kan leiden naar een daling richting de lagere $6.000 regionen. Echter lijkt het er nu op dat dit level sterk genoeg is om te houden en is een push richting de $9.000 resistance waarschijnlijker.

Wat gaat bitcoin doen?

Bitcoin lijkt zich klaar te maken voor een nieuwe test van de weerstand op $9.000. Mocht dat niet lukken, dan hebben beleggers in BTC misschien wel een probleem. Als we de support rond $7.800 breken kan de prijs per stuk wel eens richting de $6.000 vallen.

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!