bitfinex tether new york cryptobeurzen bitcoin coinmarketcap cmc index markt crypto alert
Nieuws » Gestolen Bitcoin (BTC) van Bitfinex hack in beweging

Gestolen Bitcoin (BTC) van Bitfinex hack in beweging

Gestolen bitcoin van de Bitfinex hack in 2016 zijn na drie jaar weer eens in beweging. In een reeks transacties die begonnen rond 08:00 uur, verliet 17.254 BTC (dagwaarde van ongeveer $137.000 ) van een wallet die werd gevuld na de hack.

Tot op heden is de hack niet opgelost. Het toont wel aan dat de hackers nog toegang hebben tot de private keys van hun adressen.

 

Opmerkelijk

Eerder dit jaar in april verzond een ander adres van de hackers maar liefst 300 bitcoin. Die BTC was op dat moment $1.5 miljoen waard.

De bundel aan 300 BTC is volgens het transactierecord opgedeeld in verschillende transacties. De activiteit werd opgemerkt door een anonieme Reddit-gebruiker. Hij baseert zich op eerdere lijsten met potentiële wallets die de gestolen bitcoin zouden bevatten.

Bitfinex heeft eerder aangekondigd dat sommige van de bitcoin die met de hack zijn gestolen, zijn teruggestuurd nadat ze zijn terug gevorderd door de Amerikaanse overheid.

In een gepubliceerde blogpost zei de beurs dat ruim 27 BTC heeft teruggekregen. De Amerikaanse overheid wist dus een klein deel van de gestolen cryptomunten terug te krijgen bij de rechtmatige eigenaren.

Privacy

Een van de eigenschappen van bitcoin is natuurlijk dat het moeilijk van je af te pakken is wanneer je het in eigen bezit hebt. Dat geldt andersom ook: gestolen cryptomunten zijn bijzonder moeilijk terug te halen.

Zeker als je niet goed kunt traceren wie er achter de adressen zou kunnen zitten. Er worden op dit moment vier protocollen voor bitcoin geschreven om de privacy nog verder op te schroeven.

Criminelen zullen en kunnen daar zeker gebruik van maken. Maar de rest van de gebruikers van bitcoin ook. In een tijd waar privacy steeds meer wordt ingeperkt is het belangrijker dan ooit om te kijken naar oplossingen om betalingen af te schermen.

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Edward Snowden ziet Bitcoin als uitkomst in strijd tegen Amerikaanse overheid

Arnold Hubach

Bitcoin (BTC) rond $10.225, is het tijd voor meer actie?

Altcoinbase

5 tips om je emoties met Bitcoin en andere cryptomunten de baas te zijn

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder