Bitcoin (BTC) koers zakt richting $8.500, volgt er een correctie?

Update 20.45 uur – De maand juni start wisselvallig voor bitcoin. De bitcoin (BTC) is vandaag gezakt richting $8.500. De koers is op moment van schrijven $8.525, aldus marktindex Messari.io. Een korte BTC update.

Bitcoin (BTC) koers

Mei is afgesloten met een mooie plus van 57% van $5.305 naar $8.353. De koers hield de $8.700, maar zakte vanochtend naar $8.450. De koers krabbelt nu enigszins op en handelt rond $8.550. Waar ligt de support voor BTC?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) koers zakt richting $8.500, volgt er een correctie?

BTC koers afgelopen 24 uur (bron: Coincap.io)

Elroy Ryon van Het Crypto Huis sprak in zijn analyse van vrijdag over supportlevels bij $7.800 en $7.500.

Joep Maenen ziet zijn analyse bevestigd. Hij oordeelde dat de parabolische groei door de dip van bitcoin afgelopen donderdag is gebroken.

Analist Josh Rager ziet dat ’trendline 1′ het voorlopig houdt.

Vanochtend Nederlandse tijd was Rager iets optimistischer gestemd.

Voorlopig is er ook niets aan de hand zolang de koers boven de $5.500 blijft, aldus Rager.

Big Chonis ziet het niveau $8.335 als voorlopige support voor BTC.

Pierre Crypt0 vindt bitcoin op dit moment enigszins besluiteloos. Geef de altcoins wat ruimte voordat je een nieuwe (opwaartse) beweging maakt.

Volgens Crypto Michaël is voorzichtigheid geboden op dit moment. Een dip onder de $8.200 is geen goed nieuws.

Altcoins

Opnieuw schiet Bitcoin SV in de lucht vandaag met een plus van ruim 15%. Bitcoin SV was de best presterende altcoin van de maand mei. Ook Cosmos (ATOM) is een uitschieter met +16,7%.

Lees hier het verhaal van de miljardair die 25% van de bitcoin voorraad wil kopen

Bronnen: Messari.io / Bitcoinwisdom.io

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.