bitcoin btc koers update
Nieuws » Bitcoin (BTC) stijgt richting $8.300, is een mini run naar $8.500 mogelijk?

Bitcoin (BTC) stijgt richting $8.300, is een mini run naar $8.500 mogelijk?

Door Elroy Ryon (Het Crypto Huis) Bitcoin (BTC) hanteert op het moment van schrijven een prijs van $8.290. De koers is afgelopen 24 uur met bijna 2% gestegen. Wat kunnen we van bitcoin verwachten op de korte termijn? Ryon concludeert: ‘Een uitbraak boven $8.510 is een bullish signaal, maar voorzichtigheid is geboden’. 

Bitcoin dagoverzicht

Op het dagoverzicht is te zien dat Bitcoin uit de downtrend is gebroken. Wat een positief signaal is voor de bulls. Ook heeft bitcoin inmiddels zijn positie boven de EMA-21 geclaimd, wat ook een positief signaal is.

Echter waar we rekening mee dienen te houden is dat BTC op het moment van schrijven twee rising wedge kanalen vormt. Aan het einde van deze rising wedge kanalen, bevindt zich ook een hevige resistance zone.

Bitcoin op het 4-uur overzicht

We kunnen op het 4 uurs overzicht waarnemen dat Bitcoin drie keer support heeft gevonden op de EMA-200, rond het prijsniveau van $7.550. We zien ook inmiddels dat Bitcoin zijn positie boven de EMA-21, EMA-50, EMA-100 heeft kunnen terug claimen. Wat uiteraard een positief signaal is op het kleinere tijdframe (4H)

Op het moment van schrijven zijn we bij de eerste rising wedge trendlijn aangekomen, wat ligt op het prijsniveau van $8.319. Met de eerste rising wedge bedoel ik de rising wedge trendlijn die wij aan het vormen zijn sinds 4 juni.

Wanneer Bitcoin er vandaag toch doorheen weet te breken, zonder hier een bearish reactie op te geven, bekijk ik het andere rising wedge scenario. Deze is gevormd sinds 8 juni.

Ook is te zien dat wij een flinke resistance zone hebben aan het einde van de tweede rising wedge. Dit zou dus een zone kunnen zijn waar wij uiterst voorzichtig moeten zijn. De kans op een ‘bounce’ (weerkaatsing) is hier groot namelijk. En met de resistance zone bedoel ik het level van $8.420 – $8.490.

RSI-indicator

Ook op de Stoch RSI zitten wij al een enige tijd hoog in de zone. De laatste keer dat wij zo hoog zaten in de Stoch RSI zaten, was op 7 juni. Dit gaf Bitcoin vervolgens een correctie van maar liefst $500. De stoch RSI is in de afbeelding hieronder tussen de indicatoren met geel omcirkeld.

Golden Fibonacci

Als wij de fibonacci tool gebruiken kunnen wij concluderen dat de golden fibonacci (0.618 fib. level) ligt op het prijsniveau van maar $8.462.

Dit level kan gezien worden als resistance in combinatie met de rising wedge target die wij hierboven hebben besproken. Ook valt de Golden fib. in de zware resistance zone. Zie de onderstaande twee grafieken.

We zien de volgende support – en weerstandszones in de grafieken van bitcoin:

Support levels

 • $8.055 (short term)
 • $7.550 (short term)
 • $7.220 (short term)
 • $6.785 (short term)
 • $6.435 (short term)
 • $5.960 (mid term)
 • $5.500 (mid term)

Weerstandslevels

 •  $8.462 (golden fib.) (short term)
 • $8.490 (short term)
 • $8.820 (mid term)
 • $9.100 (mid term)
 • $10.000 (mid term)

YouTube: Bitcoin, Cardano en Mainframe

In de meest recente video bespreek ik een aantal belangrijke levels waar wij naar dienen te kijken. Ook bespreek ik de cryptomunten Cardano (ADA) en Mainframe (MFT). Ben je nieuwsgierig, neem dan gerust een kijkje.

Conclusie

Op dit moment ben ik erg voorzichtig en denk ik dat wij nog steeds op het groter plaatje nog steeds in de B wave zitten van de correctie wave 4, zoals is behandeld in de analyse van vorige week. Op het kleinere tijdframe bekijk ik dus nu naar de onderstaande bewegingen (zie grafiek hieronder). 

Een uitbraak boven de $8.510 is voor mij een bullish signaal, dat kon ons maar liefst weer verder brengen naar de $8.820 range of misschien wel verder. 

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) fraude | Oplichters stelen $230.000 aan BTC | Deze 4 altcoins presteren beter dan BTC

Fomoflash

Bitcoin (BTC) op $10.065 , Ronaldo en Messi verdienen minder dan BTC miners

Robin Heester

Oplichters stelen $230.000 aan Bitcoin door zich voor te doen als helpdesk

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder