bitcoin BTC update koers bulls

Bitcoin (BTC) analyse: $9.300 gebroken, tijd voor $10.000?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Bitcoin heeft vandaag weer de $9.300 gebroken. In mijn eerdere analyse werd deze verwachting al uitgesproken. Ook concludeerde ik dat de bulls de koers naar $9.800 zouden gaan brengen. Met het breken van $9.000 dit weekend komt $10.000 weer in zicht. Lees snel verder voor de nieuwe analyse. 

De huidige koers op moment van schrijven is $9.335 (+2,7% afgelopen 24 uur). BTC is de afgelopen week 19% gestegen. 

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

De koers is afgelopen weekend door de $9.000 grens gebroken en heeft het vorige weerstandspunt met overtuiging doorbroken. De wekelijkse grafiek (figuur 1) laat nu een mooie bullish engulfing candlestick zien wat voor mij een teken is dat de bulls richting de $10.000 willen.

Daarvoor moeten ze eerst de weerstand van $9.400 breken waar ze nu weerstand ondervinden. Daarna is er wat weerstand te vinden op $9.600, voordat we net onder de $10.000 komen (groene lijnen).

Zoals ik eerder al schreef is de RSI nu overbought, maar is er nog zat ruimte om te stijgen en dat geldt dus ook voor de prijs.

Figuur 1: Een mooie bullish engulfing candlestick heeft zich gevormd.

Bitcoin koers dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) is te zien dat er weerstand is bij de $9.400 (groene lijn) en er een wick is gemaakt wat aangeeft dat de weerstand vrij sterk is en dat er winst wordt genomen. De prijs is inmiddels teruggetrokken naar ongeveer $9.100, wat een paar weken geleden de weerstand was.

Die weerstand lijkt omgeslagen naar een steunpunt en ik verwacht dat de bulls deze gaan houden. De doorbraak door $9.000 kwam door goed volume, en de RSI heeft nog ruimte om te stijgen.

Daarmee zijn beide indicatoren bullish. Ik verwacht dat de koers doorzet naar de volgende weerstandspunten op de grafiek (groene lijnen)

Figuur 2: Er is weerstand bij $9400 en een nieuw steunpunt op $9.100

Bitcoin koers 4 uur grafiek

Op de 4 uur grafiek (figuur 3) is mooi te zien hoe de prijs als een trap omhoog gaat en higher lows en higher highs maakt. Op deze grafiek is ook duidelijk te zien dat volume bij de doorbraak door $9.000 goed hoog was.

De RSI is overbought en moet dan ook weer even afkoelen, wat nu gebeurt en daarom is er een pullback.

Die ziet er op dit moment gezond uit en mag zelfs zakken tot aan $8.768 (zwarte lijn), de vorige low. Als $8.768 wordt gebroken naar beneden dan wordt deze bull beweging geïnvalideerd, maar ik verwacht het niet.

De bulls zijn nog sterk aanwezig en zijn de dip aan het kopen en de $9.100 steunpunt aan het verdedigen.

Figuur 3: De koers gaat trapsgewijs omhoog. Belangrijk punt dat de bulls moeten houden is $8.768.

Conclusie

De bulls ondervinden weerstand bij de $9.400 en zakten daarbij terug naar $9.100, wat nu een steunpunt lijkt te worden. Dit is een gezonde pullback voor deze prijsbeweging.

Zolang de bulls stand houden en niet onder de $8.768 komen. zie ik gebeuren dat de volgende weerstandspunten (groene lijnen) worden gebroken. Dit zal de prijs tot net onder de $10.000 brengen.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

Ik ben een online trading cursus aan het ontwikkelen voor absolute beginners. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren. Daarover later meer dus hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!

Mis niks meer!

Invalid email address