bitcoin btc koers update analyse

Bitcoin (BTC) update: ‘Koers houdt voorlopig stand boven $8.000’

Door Altcoinbase Bitcoin (BTC) is de afgelopen dagen keurig gestegen in prijs; we staan momenteel ruim
$300 hoger dan één week geleden. Toen zaten we eventjes rond de $7.823. Momenteel zitten we rond de $8.121. Zet bitcoin haar opwaartse trend de komende dagen door?

Bitcoin (BTC) update

Bitcoin is de afgelopen uren blijven hangen bij $8.000 en leek niet genoeg kracht te hebben. Niets is echter minder waar. Rond 17:00 uur vanmiddag volgde een uitbraak van bitcoin en bereikte even $8.300 (op de cryptobeurs BitMEX, red.).

Voor de korte termijn is het nu afwachten. Bitcoin had in mei bij $9.100 zware weerstand, waarna een dipje en een dalende trend is ingezet. We zien dat BTC op de dagelijkse grafiek een hogere bodem neerzet, maar een lagere top.

Het is onzeker of bitcoin nog een hogere top kan creëren met een volgende opwaartse beweging. Altcoinbase heeft momenteel een long positie ingenomen en een ‘short-positie’ is vrijwel nicht im Frage.

Tegelijkertijd zijn onze ogen gericht op de $7.000 zone en houden altijd rekening met een correctie. We zien het niveau $7.500 voorlopig als sterk support.

Maar voor nu kijken wij de koers omhoog en is het belangrijk dat wij support houden boven $8.000.

Weekly chart bitcoin

De afgelopen weken zijn de weekly candles groen gekleurd. De bulls hebben hun kracht laten zien. Vorige week was er sprake van een rode candle: de koers leverde bijna 10% in. Nu blijkt dat deze correctie van korte duur is geweest. De huidige weekly candle is momenteel nog groen gekleurd.

Was dit de correctie omlaag en kunnen wij omhoog kijken vanaf hier? $7.500 heeft zich wederom bewezen als een sterk support level. Zijn wij weer onderweg naar $9.000 of hoger of gaan wij omlaag en zetten wij de correctie door richting $6.800?

De indicator ‘ichimoku cloud’ laat de nodige weerstand zien. De cloud wordt verderop deze maand groter en is rood (zie onderstaande grafiek). Is $9.000 de voorlopige top in 2019?

bitcoin meester

Conclusie

Bitcoin zit momenteel tussen een sterk supportleven ($7.500) en weerstand in ($9.000). We denken dat bitcoin nog een kleine opleving omhoog gaat krijgen, maar een échte breakout uit zal blijven.

Voor nu hebben de altcoins mooi de ruimte gekregen om wat in te lopen in de afgelopen daling, maar voorzichtigheid is geboden totdat bitcoin een kant kiest.

Altcoinbase

Leer, trade en praat met ons mee over alles wat te maken heeft met Bitcoin, Altcoins en de markt daar omheen! We hebben onlangs onze basiscursus vernieuwd en aanzienlijk uitgebreid met de meest up-to-date cryptonieuws en allround crypto-onderwerpen.

Zo leer je middels de online videos, in eigen tempo, alles over het kopen en traden van Bitcoins en Altcoins, waar op te letten bij het lezen van cryptonieuws, hoe je een aantal basisindicatoren kan gebruiken bij het traden en hoe je passief inkomen kan verdienen met Masternodes.

In totaal bestaat deze basiscursus uit 15 modules.

Mis niks meer!
Invalid email address