bitcoin update koers btc short squeeze

Bitcoin futures op recordhoogte: Meer open contracten dan ooit bij CME

Bitcoin futures zijn populair: het aantal contracten bij CME dat binnenkort afloopt is hoger dan ooit. Uit de data van CME blijkt dat er op een gegeven moment 5.190 ‘contracten open stonden. En dat is een record!

Met bitcoin futures kunnen beleggers speculeren op de toekomstige prijs van bitcoin. Op 28 mei stonden er meer contracten open dan ooit bij de CME Group.

De CME Group is verantwoordelijk voor de grootste derivatenbeurs van de wereld. Sinds december 2017 biedt het bedrijf uit Chicago ook opties op bitcoin aan. In onderstaande afbeelding zijn de statistieken van de beurs te zien op 28 mei van dit jaar.

bitcoin futures cme record

CME lijkt dus een mooie hoeveelheid handelaren te hebben gevonden die interesse hebben in bitcoin futures. In tegenstelling tot Chicago Board Options Exchange (CBOA). Die beurs stopte eerder dit jaar voorlopig met het aanbieden van opties op bitcoin, er was bij hen weinig vraag naar.

Maar dat betekent natuurlijk niet dat andere partijen geen interesse hebben in deze handel. Er worden steeds meer financiële producten en diensten aangeboden rondom cryptomunten en bitcoin in het bijzonder.

Zo is het kindje van de New York Stock Exchange ook bezig met de eerste stapjes: Bakkt heeft de eerste mensen uitgenodigd om het platform te testen. Bakkt wil de bitcoin futures die zij aanbieden ook gaan uitbetalen in bitcoin.

Bitcoin

De handel in derivaten rondom bitcoin lijkt dus ook opnieuw aan te trekken. Dat zelfde kun je de afgelopen tijd zeggen over de prijs van de cryptomunt. Bitcoin staat nu rond $8.500, dat is een stuk hoger dan aan het begin van dit jaar.

Er komen constant nieuwe spelers bij in de relatief nieuwe markt van cryptovaluta. Wie de grote spelers worden valt nog te bezien, maar ook de oldskool beleggingsderivaten lijken populair in deze nieuwe cryptowereld.

Bron: Bitcoinist 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!