bitcoin btc koers update

Bitcoin koers breekt $9.700 en zet nieuw koersrecord neer: +162% in 2019

Update – Bitcoin (BTC) is vrijdagochtend door de $9.700 geschoten. Bitcoin zet (wederom) een nieuw record neer voor 2019. De psychologische grens van $10.000 komt steeds dichterbij. De altcoins springen nu ook mee, de meeste staan in het groen. Uitschieters zijn ethereum (ETH) en Binance Coin (BNB).

BTC koers

De bitcoin prijs schoot donderdagavond omhoog en brak de niveaus $9.400 en $9.500. Afgelopen nacht is $9.600 beslecht en deze ochtend schoot de koers door $9.700. De koers op moment van schrijven is $9.730.

BTC is sinds het begin van 2019 van $3.700 naar nu $9.700 gestegen, een absolute groei van $6.000 per bitcoin.

BTC koers afgelopen 24 uur, bron: Coincap.io

Volgens analisten blijft dit ‘bullish’ momentum zich voortzetten hoewel tussendoor beleggers ook winst gaan pakken. Dat kan tussentijdse correcties tot gevolg hebben.

Software-engineer bij Peach en Bitcoin-fan Vijay Boyapati is zéér positief en ziet op basis van de cycli dat bitcoin een gooi doet om haar eerdere record ($20.089 van medio december 2017, red) dit jaar nog te toppen. 

Volgens Boyapati zitten we nog maar in de vroege fase van een nieuwe bullrun. 

Hij wijst erop dat elk begin van een bullmarkt langzaam is. Daarna, en daar zitten we vlak voor, komt er een fase waarbij er ‘Fear of Missing Out’ optreedt en een nieuwe stroom koper zich aandient. Ook doordat de media meer aandacht aan bitcoin gaat besteden.

Tussentijdse dips worden ‘automatisch’ opgekocht en dat leidt tot steeds hogere ‘lows’ van de koers.

Cryptotwitter

Populaire analisten op Twitter zien een ‘bullish’ markt bevestigd. Volgens analist Josh Rager is er maar één optie: omhoog.

Hij laat – voor de gein – nog even een omgekeerde chart zien, om duidelijk te maken welk patroon BTC volgt.

Analist Luke Martin ziet een nieuw koersrecord voor 2019 bevestigd.

Analist Joe McCann ziet dat de futuresmarkt een voorspeller blijkt voor de spotmarkt.

bitcoin meester

5 redenen waarom bitcoin nu stijgt

En interessant om de recente opleving te duiden: in zakenblad Forbes zijn een verklaringen opgesomd waarom de koers stijgt:

  1. Door de cryptomunt Libra van Facebook is de interesse in bitcoin (BTC) juist toegenomen. De meeste volgers zijn het erover eens: naast de vele bezwaren leidt de stap van Facebook ook voor meer adoptie van blockchaintechnologie en cryptomunten.
  2. Zoekgedrag op Google bevestigt dat er een stijging was in zoekopdrachten naar bitcoin, toen Facebook zijn project aankondigde.
  3. Institutionele loketten maken zich klaar om professionele beleggers en fondsen naar de cryptomarkt te lokken. Bekende namen zijn Bakkt en Fidelity, die futures gaan aanbieden. Maar ook een grote broker als TD Ameritrade bereikt enkele miljoenen beleggers.
  4. De Amerikaanse Federal Reserve wil de rente verlagen om de economische groei aan te jagen. De centrale Bank of England bevriest de rente op 0,75%.
  5. Bitcoin en Litecoin maken zich op voor de halving gebeurtenissen. In augustus dit jaar staat de halving van LTC op het programma. Die van BTC vindt eind mei/begin juni plaats.

Altcoins

De altcoins veren nu ook mee en de meesten staan in de plus.

Bronnen: Messari.io / Forbes / NewsBTC

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!