bitcoin lightning network bitstamp koers update
Nieuws » Is het Bitcoin Lightning Network geschikt voor de uitgave van tokens?

Is het Bitcoin Lightning Network geschikt voor de uitgave van tokens?

Een open-source project genaamd Spectrum wil laten zien dat het prima mogelijk is om te innoveren met en bovenop bitcoin (BTC). Met Spectrum kun je tokens uitgeven ver van de onderlaag van bitcoin vandaan. Er wordt gebruik gemaakt van het Lightning Network.

Op termijn moet deze oplossing gaan concurreren met de ERC20-token op het netwerk van Ethereum. Maar daar is de toepassing nog lang niet.

Spectrum maakt gebruik van RGB ‘gekleurde coins’ die verankert zijn in de code van bitcoin. Het Spectrum-protcol maakt gebruik van deze coins. De RGB-tokens dienen in dit proces als verbinder, met behulp van het Lightning Network communiceren zij met de bitcoin blockchain.

Een ingewikkeld verhaal, maar in de praktijk blijkt dat er ook daadwerkelijk mensen toekomst zien in deze technische snufjes.

Deze ontwikkeling is normaal gesproken geen concurrentie van een sidechain door Blockstream genaamd Liquid. De laag van Spectrum zou namelijk nog boven die van Liquid hangen, de toepassing van het nieuwe protocol zou de bestaande oplossingen alleen maar moeten helpen.

Interesse in tokens

Giacomo Zucco ziet wel toekomst in tokens bovenop bitcoin. En dat terwijl hij eigenlijk altijd erg negatief is over ICO’s, tokensales en überhaupt tokens. Hij legt zijn enthousiasme uit tegenover Coindesk.

Als we er vanuit gaan dat er hyperbitcoinization plaats gaat vinden hebben straks veel mensen een bitcoin wallet. Je kunt Spectrum dan gebruiken omdat iedereen het netwerk toch al gebruikt.

Giacomo Zucco

Ook de CTO van Bitfinex heeft eerder bijvoorbeeld aangegeven graag een variant van de Tether (USDT), de grootste stablecoin, uit te geven met behulp van Spectrum.

Zo ver misschien nog niet

Maar het kan nog wel even duren voordat de ERC20-token een geduchte concurrent heeft in de tokens bovenop bitcoin. Volgens Robert Paone, verantwoordelijk voor de groei van tokenbeurs AirSwap, is er nog veel werk aan de winkel als je tokens op het Lightning Network wil uitgeven zoals Ethereum dat doet.

Maar, er wordt dus wel aan gewerkt. Bitcoiners lijken steeds meer manieren te vinden om interessante mogelijkheden van altcoins naar het eigen netwerk te halen. Door het open-source gehalte van bitcoin kan iedereen zijn eigen oplossingen bouwen en aandragen.

Het is daarna aan het netwerk om er gebruik van te maken of niet. Ook bij Spectrum moeten we dat nog afwachten, maar het begin is er.

Het heeft nog een lange weg te gaan, maar de eerste initiatieven om ook van bitcoin een ICO/IEO/token-machine te maken zijn gestart.

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) fraude | Oplichters stelen $230.000 aan BTC | Deze 4 altcoins presteren beter dan BTC

Fomoflash

Bitcoin (BTC) op $10.065 , Ronaldo en Messi verdienen minder dan BTC miners

Robin Heester

Oplichters stelen $230.000 aan Bitcoin door zich voor te doen als helpdesk

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder