bitcoin mining btc cryptomunten
Nieuws » Bitcoin miners langzaam naar VS en uit China: BTC prijs op $7.822

Bitcoin miners langzaam naar VS en uit China: BTC prijs op $7.822

Bitcoin (BTC) heeft een rustig dagje achter de rug. De prijs van rond de $7.800 is eigenlijk hetzelfde als 24 uur geleden. Dat de prijs niet veel doet betekent natuurlijk niet dat er niks anders aan de gang is in de wereld van bitcoin.

We spraken met bitcoin grondlegger Adam Back over de technische ontwikkelingen, maar ook op andere vlakken zijn er interessante ontwikkelingen gaande. Bijvoorbeeld op het gebied van bitcoin mining.

Amerika wordt langzaam aan steeds interessanter voor bitcoin miners. Squire Mining heeft met een letter of intent duidelijk gemaakt dat zij minstens 41.000 bitcoin ASICs in de Verenigde Staten gaan neerzetten. Het Canadese blockchainbedrijf is een van de grootste partijen in de wereld van bitcoin als het gaat om hashpower.  Dat meldt Cryptoslate.

Volgens Cryptoslate zijn werknemers van grote bitcoin mining bedrijven niet zeker over een toekomst in China. Verschillende partijen zijn langzaam aan het verhuizen naar andere landen. Zo willen de partijen voorkomen dat zij hard geraakt worden door eventuele Chinese regulering.

USA, USA!

De deal is onderdeel van een samenwerking met Core Scientific. Dat is het bedrijf van Kevin Turner, die voorheen bij Microsoft actief was als operationeel directeur. Dat bedrijf richt zich op AI en blockchain.

Beide bedrijven investeren miljoenen in dit bitcoin mining project in Amerika. Squire komt met minstens $6.37 miljoen over de brug terwijl Core Scientific minstens $12 miljoen gaat investeren. Deze investeringen gaan vooral naar de infrastructuur om deze hoeveelheid miners goed te kunnen plaatsen.

Nauwe banden met Bitcoin SV

Squire Mining heeft nauwe banden met de frontmannen van Bitcoin SV: Craig Wright en Jimmy Nguyen. Beide zijn adviseurs van het bedrijf. Ook heeft het bedrijf deals met mediaplatform CoinGeek.

Decentralisatie

Het merendeel van de bitcoin miners bevindt zich op dit moment in China. Het zou goed zijn voor het ecosysteem van bitcoin wanneer er ook elders in de wereld meer mining infrastructuur aanwezig is.

Uit China komen vaak nieuwtjes over eventuele maatregelen tegen cryptomunten als bitcoin. Dus het is logisch voor ondernemers om te kijken naar mogelijkheden buiten dat land.

Het nieuws van gisteren

Heb je het nieuws van gisteren gemist? Niet getreurd, hieronder een selectie van de gebeurtenissen van gisteren.

Bitcoin (BTC) Analyse: Wordt $9.000 opnieuw getest?

Ripple (XRP) gebruikt door Thaise bank, xRapid in Filipijnen

Website van Bitcoin trading bot Cryptohopper nagemaakt door criminelen

Whitepaper GlobalCoin van Facebook komt op 18 juni

 

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

 

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

‘Oplichters gebruiken extensies voor stelen bitcoin’, aldus Casa-CEO

Wessel Simons

Noord-Koreanse bitcoin hackers van $2 miljard targets voor Amerika

Robin Heester

Bitcoin (BTC) analyse: Prijs rond $10.350, wat gaat de koers doen?

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder