Bitcoin consolideert bij $12.000, altcoins stijgen in dollar-waarde

Bitcoin (BTC) lijkt bij $12.000 te consolideren. De koers schommelt de afgelopen zaterdagavond en zondagochtend tussen de $11.900 en $12.200. De cryptomarkt in zijn geheel trekt wel wat aan. De meeste altcoins staan in USD-waarde in de plus. Maar let op: in bitcoin-waarde (‘satoshi’s, eenheden van bitcoin, redactie) leveren de altcoins in, zij het minimaal. Een korte bitcoin update op deze zondagochtend.

Analist John van Meer concludeerde in zijn bitcoin update gistermiddag:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”John van Meer, bitcoin trader/analist”]De bears hebben controle genomen voor de korte termijn. De koers kán naar beneden uitbreken, waarbij BTC support heeft bij $10.300, $10.000, $9.600 en $8.800 zijn. De bear flag kan de koers potentieel naar de $8.400 grens brengen. Als de future gaps moeten worden gevuld kan de prijs de komende tijd zelfs zakken richting de $7.200.[/penci_blockquote]

Bitcoin consolideert bij $12.000, altcoins stijgen in dollar-waarde

BTC koers afgelopen 24 uur, bron: Coincap.io

Cryptotwitter

Volgens Josh Rager is het belangrijk hoe bitcoin vandaag de week afsluit. Hij moet boven de $11.510 afsluiten voor mogelijk nieuwe run.

Luke Martin ziet voorlopig op de middellange termijn geen ‘beren op de weg’. Maar dan moet níet de support bij $11.200 eronder doorgaan.

Alex Krüger ziet ook twee scenario’s die mogelijk zijn. Zolang support bij ca. $11.300 houdt, kan de koers omhoog.

Altcoins

Zoals gezegd staan de meeste altcoins t.o.v. de dollar in de plus. T.o.v van bitcoin staan de meesten in de min (bron: Bitcoinwisdom.io).

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...