Cardano (ADA) sluit deals met Georgië voor toepassing blockchain technologie

Cardano (ADA) heeft met de overheid van Georgië twee ‘memoranda van overeenstemming’ gesloten. Oprichter Charles Hoskinson heeft namens Input Output Hong Kong (IOHK), de adviestak van Cardano, de overeenkomsten ondertekend. Georgië stelt zich nadrukkelijk open als vestigingsplek voor buitenlandse technologiebedrijven.

Cardano (ADA) en Georgië

Beide partijen hebben een aantal speerpunten en een serie van projecten opgesteld. Een ervan is dat studenten uit Georgië gemakkelijker met hun diploma kunnen instromen in andere hoger onderwijssystemen in Europa.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De verificatie van onderwijskwalificaties worden dan in de blockchain van Cardano opgeslagen als ‘bewijs’. Dat blijkt uit de onderstaande tweet van Hoskinson.


Ook met de Vrije Universiteit in Tiblisi is een vergelijkbare, tweejarige samenwerkingsovereenkomst gesloten.

Blockchain hub

Georgië wil zich regionaal manifesteren als een voorloper op het gebied van blockchain. De overheid zet een eerste stap in het implementeren van blockchaintechnologie in haar eigen processen. De samenwerking heeft een aantal doelstellingen zoals:

IOHK gaat onder meer workshops, fora en andere evenementen organiseren. Het eerste event vindt dit najaar plaats. Verder gaat Hoskinson & Co een aantal haalbaarheidsstudies uitvoeren vanuit technologisch, commercieel en operationeel oogpunt.

Koers Cardano (ADA)

Heeft het nieuw effect op de koers van ADA, de cryptomunt binnen het Cardano systeem? De cryptomarkt trekt vandaag aan, nu de opmars van bitcoin doorzet richting de $9.400.

Voorlopig houdt ADA zich koest. Vandaag is ADA met 2% gestegen op moment van schrijven.

Cardano (ADA) sluit deals met Georgië voor toepassing blockchain technologie

Koers ADA afgelopen 6 maanden (bron: Messari.io)

Bronnen: Cardano / Messari.io / CryptoNinjas

Lees meer over:
ADACardanocryptomuntkoers

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...