Craig Wright beschuldigt Binance en Tether van het financieren van prostitutie en slavernij

Craig Wright, de controversiële Bitcoin SV-maker die beweert Satoshi Nakamoto te zijn staat weer volop in de “picture” met zijn zijn uitspraken. Tijdens de CoinGeek-conferentie in Toronto zei Wright dat 30 procent van het ‘Binance and Tether-geld’ wordt gebruikt voor de financiering van illegale activiteiten zoals prostitutie en slavernij.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Craig Wright“]Op dit moment financiert Binance en Tether 30% van hun vermogen in vrouwen in de prostitutie en 30% en vrouwen in de slavernij.[/penci_blockquote]

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Craig Wright next episode

De controversiële maker van Bitcoin SV (BSV) heeft de afgelopen maanden veel aandacht gekregen in de media. Voornamelijk door een aantal rechtszaken die zijn aangespannen.

Bij een CoinGeek-conferentie in Toronto op 30 mei, deed Wright een reeks claims die de wenkbrauwen doen fronsen. Wright beweerde ook dat de enige reden waarom Bitcoin (BTC) nog in omloop is door illegale activiteiten.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Craig Wright”]”Binance, Bitfinex en Tether gebruiken Bitcoin om illegale operaties te financieren zoals illegale geldtransporten en mensensmokkel.[/penci_blockquote].


De clip van Wright’s speech circuleert al snel op verschillende sociale media kanalen. Reacties hier op zijn bijna unaniem hoe absurd de beschuldigingen zijn. Peter McCormack, de host van “What Bitcoin Did” podcast, bracht de clip onder de aandacht van Changpeng Zhao, de CEO van Binance. Changpeng Zhao reageert hier op met: “aandacht is waarschijnlijk wat hij wil … We negeren domme dingen en richten ons op dingen die ertoe doen. #BUIDL”.

Rechtszaak Peter McCormack

Peter McCormack is via verschillende kanalen vrij uitgesproken: Craig Wright liegt en is absoluut níet Satoshi. McCormack staat daar in de cryptospace absoluut niet alleen in, op een paar supporters van Bitcoin Satoshi’s Vision (Bitcoin SV) na gelooft eigenlijk niemand Wright.

Via twitter riep McCormack de tegenpartij op om hem aan te klagen. Op 18 april werden zijn gebeden verhoord: hij is officieel aangeklaagd door Wright wegens laster en smaad.

Inmiddels is deze zaak uitgegroeid tot een grote aandachtstrekker voor de betrokkenen. In een tweet laat McCormack zien hoeveel en wat hij verdient op dit moment.

Vanuit de community is een crowdfunding opgezet om de Amerikaanse podcaster te helpen in de aankomende rechtszaken. In het begin werd dat nog afgewimpeld door de aangeklaagde, maar inmiddels is hij toch overstag gegaan.

Zo’n rechtszaak kan namelijk flink in de kosten lopen. En met bovenstaande inkomsten is McCormack ook niet bepaald financieel onafhankelijk. Iets wat Craig Wright wel is.

To be continued..