Europese Centrale Bank ECB bitcoin BTC ethereum ETH
Nieuws » Europese Centrale Bank: ‘Bitcoin, Ether, Ripple en Bitcoin Cash belangrijkste cryptomunten’

Europese Centrale Bank: ‘Bitcoin, Ether, Ripple en Bitcoin Cash belangrijkste cryptomunten’

De Europese Centrale Bank (ECB) beschouwt Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) en Bitcoin Cash (BCH) als ‘belangrijkste crypto assets’. Het Europese orgaan heeft een rapport uitgebracht welke implicaties  cryptomunten hebben op de financiële stabiliteit, het monetair beleid en betalingsverkeer.

De onderzoekers hebben getracht om cryptomunten als assetklasse te definiëren.

ontwikkelingen in de ruimte en de impact die dit zou kunnen hebben in de huidige wereldeconomie. Het begint met het definiëren van cryptoassets als volgt,

‘Bitcoin heeft geen gevolgen’

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft in een nieuw rapport verklaard dat bitcoin (BTC) of andere cryptovaluta geen gevolgen hebben voor het monetair beleid en de reële economie. Stablecoins hebben de toekomst, aldus de centrale bank in het onderzoek.

Het rapport noemt de marktkapitalisatie van de cryptomarkt ‘bescheiden’. De markt is op dit moment een fractie van andere markten. Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Ripple (XRP) en Bitcoin Cash zijn de belangrijkste in termen van gebruik en marktkapitalisatie.

Geen opmerkelijk rijtje natuurlijk, het zijn letterlijk de vier grootste cryptomunten als het gaat om totale marktwaarde.

Mario Draghi is van mening dat bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta géén geld zijn. De Italiaanse bankier en econoom is sinds 2011 voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB). Het rapport is het met hem eens: ”het heeft geen reele impact op het monetaire beleid.”

Het rapport sluit af met een waarschuwing: want wat niet is kan nog komen. Om te voorkomen dat bitcoin en andere cryptomunten een gevaar gaan vormen is samenwerking en het in de gaten houden van de markt enorm belangrijk voor de ECB.

crypto kopen 

 

 

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

 

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin update: Prijs rond $10.375, millennials vol aan de crypto, BTC versus dollar

Arnold Hubach

‘Oplichters gebruiken extensies voor stelen bitcoin’, aldus Casa-CEO

Wessel Simons

Noord-Koreanse bitcoin hackers van $2 miljard targets voor Amerika

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder