Europese Centrale Bank: ‘Bitcoin, Ether, Ripple en Bitcoin Cash belangrijkste cryptomunten’

De Europese Centrale Bank (ECB) beschouwt Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) en Bitcoin Cash (BCH) als ‘belangrijkste crypto assets’. Het Europese orgaan heeft een rapport uitgebracht welke implicaties  cryptomunten hebben op de financiële stabiliteit, het monetair beleid en betalingsverkeer.

De onderzoekers hebben getracht om cryptomunten als assetklasse te definiëren.

ontwikkelingen in de ruimte en de impact die dit zou kunnen hebben in de huidige wereldeconomie. Het begint met het definiëren van cryptoassets als volgt,

‘Bitcoin heeft geen gevolgen’

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft in een nieuw rapport verklaard dat bitcoin (BTC) of andere cryptovaluta geen gevolgen hebben voor het monetair beleid en de reële economie. Stablecoins hebben de toekomst, aldus de centrale bank in het onderzoek.

Het rapport noemt de marktkapitalisatie van de cryptomarkt ‘bescheiden’. De markt is op dit moment een fractie van andere markten. Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Ripple (XRP) en Bitcoin Cash zijn de belangrijkste in termen van gebruik en marktkapitalisatie.

Geen opmerkelijk rijtje natuurlijk, het zijn letterlijk de vier grootste cryptomunten als het gaat om totale marktwaarde.

Mario Draghi is van mening dat bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta géén geld zijn. De Italiaanse bankier en econoom is sinds 2011 voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB). Het rapport is het met hem eens: ”het heeft geen reele impact op het monetaire beleid.”

Het rapport sluit af met een waarschuwing: want wat niet is kan nog komen. Om te voorkomen dat bitcoin en andere cryptomunten een gevaar gaan vormen is samenwerking en het in de gaten houden van de markt enorm belangrijk voor de ECB.

bitcoin kopen

 

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!