ethereum ether eth koers
Nieuws » Ethereum (ETH) blockchain: méér transacties, minder dApp-activiteit

Ethereum (ETH) blockchain: méér transacties, minder dApp-activiteit

Het Ethereum (ETH) netwerk heeft in de maand mei weer een paar stappen gezet. Zo neemt het aantal transacties op de blockchain toe, evenals het gemiddelde transactiebedrag. De populariteit van het netwerk neemt gestaag toe.

Ethereum netwerk

De blockchain van ethereum groeit gestaag: het aantal ‘onchain’ transacties heeft in mei 910.000 transacties per dag aangetikt. Een groot verschil met februari, toen het dieptepunt op 430.000 per dag lag.

De toename in transacties is deels te verklaren doordat de koersen sinds 2019 zijn gestegen. Ethereum profiteert daarvan, omdat de nodige ERC20 tokens op het netwerk draaien. Ook zijn een aantal decentrale cryptobeurzen afhankelijk van ethereum als omruilmiddel.

(Source: coinmetrics.io)

Ook het gemiddelde transactiebedrag is gestegen naar bijna $1.000. In februari was dit nog $388 gemiddeld. De kosten per transacties blijven laag. Deze lag in mei gemiddeld op $0.17.

dApps ontwikkeling

Uit data van CoinMetrics blijkt dat het aantal actieve maandelijkse adressen een nieuw record heeft bereikt in 2019. Het aantal maandelijkse actieve adressen (MAA) is gestegen van 192.000 in februari naar 310.000 in mei. Het hoogtepunt lag op januari 2018 met 580.000 actieve adressen.

Source: coinmetrics.io

De ICO-hype is in 2017 en 2018 een drijver geweest achter de groei van ethereum als netwerk. De ICO-markt is fors geslonken en dat heeft impact op het netwerk. In 2019 hebben 133 ICO’s $2,3 miljard opgehaald. In de maand januari van 2018 alleen lag dit cijfer op $2,15 miljard. Hoewel er in mei dus weer een korte opleving is.

Source: coinschedule.com

Het gebruik van decentrale applicaties neemt juist af. Bijna 87% van 1.508 ethereum dApps hadden ‘0’ gebruikers de afgelopen week, blijkt uit data van DappRadar. Op papier heeft ethereum minder transacties dan EOS (EOS) en Tron (TRX).

Bijna 1.000 ontwikkelaars hebben ruim 28.000 voorstellen ingediend voor het ethereum project verdeeld over ruim tweehonderd GitHub discussies. Activiteit van ontwikkelaars is wel een signaal dat het platform blijvend is.

Ethereum koers

Hoe heeft de koers van ether (ETH) zich ontwikkeld? De koers heeft weten te profiteren van de opmars van bitcoin dit jaar. De afgelopen drie maanden is de koers met 88% gestegen.

1 week +0.94%
1 maand +28.87%
3 maanden +88.17%
1 jaar -52.99%

Bronnen: Brave New Coin / Cryptoslate

crypto kopen 

 

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Chainalysis lanceert dienst om bitcoin-transacties op te sporen

Marvin Kroon

Ben Woldring: ‘Blockchain brengt bedrijven samen en lost gemeenschappelijke problemen op’

Arnold Hubach

Welke crypto’s worden het meest gehyped op Twitter?

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder