ethereum ETH ether verzekeraar

Verzekeraar MetLife gaat testen met smart contracts ethereum (ETH)

Verzekeraar MetLife gaat met smart contracts van de ethereum (ETH) blockchain aan de slag. MetLife geldt als één van de grootste verzekeraars van de VS met een omzet van $62 miljard op jaarbasis. Het gaat in eerste instantie om een pilot met de naam LifeChain.

LumenLab ui Singapore, de incubator van MetLife, gaat het project leiden. Ook mediabedrijf Singapore Press Holdings en verzekeraarscoöperatie NTUC Income werken eraan mee.

De koers van ethereum (ETH) ligt mee met de opmars van bitcoin (BTC) en noteert op moment van schrijven een koers van ruim $285 (+6%).

Ethereum en Lifechain

MetLife heeft eerder blockchaintechnologie toegepast voor haar mobiele app genaamd Vitana. Klanten, in dit geval aanstaande moeders, kunnen via een app aanvragen indienen voor een vergoeding bij zwangerschapsdiabetes. Met een smart contract op ethereum vindt verificatie van de aanvraag plaats.

In een interview met zakenblad Forbes zeggen Zia Zaman, CIO van MetLife Azië en ceo van LumenLab:

“The future of distributed ledger technology in life insurance will somewhat depend on public sector involvement. Those jurisdictions and governments that are more innovative will see citizens and policyholders in their jurisdictions benefit from less friction, more fulfilled payments, and a general overall improved experience.”

Overlijden

Lifechain wil haar interne bedrijfsprocessen verbeteren, bijvoorbeeld in het geval een klant komt te overlijden. Via de blockchain kan iemands verzekering en dekking geverifieerd worden. MetLife wil hiermee besparen op de nodige papierwerk, ook omdat men afhankelijk is van andere bronnen.

Hoe werkt het in de praktijk?

De overheid geeft de overlijdensakte uit en verifieert iemands registratie (burgerservicenummer in Nederland, red).

Deze data kan door middel van Ethereum versleuteld worden en via de NTUC Income-database is het contract van de overledene op te sporen.

Na een ‘match’ volgen andere stappen zoals plaatsing van overlijdensadvertentie door Singapore Press Holdings. NTUC Income maakt het verzekerde bedrag over.

bitcoin meester

Ether (ETH) koers

De koers van ethereum (ETH) is afgelopen etmaal met 6,7% gestegen en staat op moment van schrijven op ruim $286. De koers begon bij $133 dit jaar en is inmiddels ruim 115% gestegen dit jaar.

Bron: AMB Crypto

bitcoin kopen
Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!