Visa, Mastercard, PayPal en Uber investeren $10 miljoen in Facebook GlobalCoin

Visa, Mastercard, PayPal en Uber staan achter de cryptomunt van Facebook. De bedrijven zijn onderdeel van een groep van dertien. Alle betrokken partijen zien toekomst in de stablecoin van Facebook genaamd GlobalCoin. Dat meldt The Wall Street Journal.

$10 miljoen voor GlobalCoin

Volgens het internationale dagblad zijn er in totaal dertien partijen die op dit moment $10 miljoen hebben toegezegd om mee te doen aan het netwerk van GlobalCoin. Volgens de laatste geruchten is dat het bedrag dat nodig is om een node te draaien op het netwerk.

Met zo’n node heb je zeggenschap op datzelfde netwerk. Het lijkt er dus dat er een flink aantal grote partijen zich gaan aansluiten bij Facebook. Naast genoemde partijen zijn ook Stripe, Booking.com en MercadoLibre geïntersesseerd in de nieuwe cryptomunt van Facebook.

Het is nog onduidelijk in welke hoedanigheid die bedrijven precies betrokken zijn.

Facebook Project Libra

Sinds de aankondiging in december 2018 is het relatief stil rondom de release van de variant van Facebook op een cryptomunt. Maar er zal snel meer duidelijkheid komen. Op 18 juni moet de whitepaper uitkomen.

Al ver voor de aankondiging, in 2017, is Project Libra van Facebook al gestart. Vanaf dat moment is men gaan bouwen aan een cryptomunt. Waarschijnlijk gaat GlobalCoin dienen als betaalmiddel op de platformen van Facebook: WhatSapp, Instagram en natuurlijk Facebook zelf.

Daar stopt het hoogstwaarschijnlijk niet. Facebook lijkt ‘stiekem’ te bouwen aan een echte wereldmunt. En dan niet eentje waar bitcoin veel last van gaat hebben, daar ligt immers een heel ander principe aan ten grondslag.

Facebook beconcurreert alle traditionele betalingsproviders. Want waarom zou je een extra app gebruiken als je met miljarden (!) gebruikers in de apps waar je al in zit ook kunt betalen? Een Tikkie lijkt zo overbodig.

Ook partijen als PayPal, Visa en Mastercard zijn een directe concurrent van dit product van Facebook. Het zijn dus opmerkelijke investeringen.

En wie weet, misschien wordt de GlobalCoin wel de perfecte weg náár bitcoin. Zo kan iedereen alvast wennen aan geld dat niet is uitgegeven door een centrale bank. Maar misschien is dat een beetje wishful thinking..

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!