facebook coin nieuws stablecoin
Nieuws » Visa, Mastercard, PayPal en Uber investeren $10 miljoen in Facebook GlobalCoin

Visa, Mastercard, PayPal en Uber investeren $10 miljoen in Facebook GlobalCoin

Visa, Mastercard, PayPal en Uber staan achter de cryptomunt van Facebook. De bedrijven zijn onderdeel van een groep van dertien. Alle betrokken partijen zien toekomst in de stablecoin van Facebook genaamd GlobalCoin. Dat meldt The Wall Street Journal.

$10 miljoen voor GlobalCoin

Volgens het internationale dagblad zijn er in totaal dertien partijen die op dit moment $10 miljoen hebben toegezegd om mee te doen aan het netwerk van GlobalCoin. Volgens de laatste geruchten is dat het bedrag dat nodig is om een node te draaien op het netwerk.

Met zo’n node heb je zeggenschap op datzelfde netwerk. Het lijkt er dus dat er een flink aantal grote partijen zich gaan aansluiten bij Facebook. Naast genoemde partijen zijn ook Stripe, Booking.com en MercadoLibre geïntersesseerd in de nieuwe cryptomunt van Facebook.

Het is nog onduidelijk in welke hoedanigheid die bedrijven precies betrokken zijn.

Facebook Project Libra

Sinds de aankondiging in december 2018 is het relatief stil rondom de release van de variant van Facebook op een cryptomunt. Maar er zal snel meer duidelijkheid komen. Op 18 juni moet de whitepaper uitkomen.

Al ver voor de aankondiging, in 2017, is Project Libra van Facebook al gestart. Vanaf dat moment is men gaan bouwen aan een cryptomunt. Waarschijnlijk gaat GlobalCoin dienen als betaalmiddel op de platformen van Facebook: WhatSapp, Instagram en natuurlijk Facebook zelf.

Daar stopt het hoogstwaarschijnlijk niet. Facebook lijkt ‘stiekem’ te bouwen aan een echte wereldmunt. En dan niet eentje waar bitcoin veel last van gaat hebben, daar ligt immers een heel ander principe aan ten grondslag.

Facebook beconcurreert alle traditionele betalingsproviders. Want waarom zou je een extra app gebruiken als je met miljarden (!) gebruikers in de apps waar je al in zit ook kunt betalen? Een Tikkie lijkt zo overbodig.

Ook partijen als PayPal, Visa en Mastercard zijn een directe concurrent van dit product van Facebook. Het zijn dus opmerkelijke investeringen.

En wie weet, misschien wordt de GlobalCoin wel de perfecte weg náár bitcoin. Zo kan iedereen alvast wennen aan geld dat niet is uitgegeven door een centrale bank. Maar misschien is dat een beetje wishful thinking..

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Prijs bitcoin schiet ruim boven grens van 11.000 dollar

Fomoflash

Visa CEO: ‘Niemand heeft zich al officieel aangesloten bij Facebook Libra’

Robin Heester

Libra app-ontwikkeling in volle gang ondanks zorgen wetgevers

Job Nijsen

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder