facebook coin nieuws stablecoin

‘Facebook komt deze week met ‘Libra Association’ en lanceert testnet’

Facebook kondigt deze week de Libra Association aan. Deze groep moet cryptomunt Libra gaan aansturen. Dat meldt The Block.

Volgens The Block vormen de partners van Facebook in deze stap naar een cryptomunt het hart van deze coalitie. De Libra Association gaat opereren vanuit het Zwitserse Genève. Naast deze aankondiging op 18 juni wordt het testnet ook officieel gelanceerd.

Libra

De cryptomunt Libra wordt volgens The Block uitgegeven op de Libra Blockchain. De munt wordt gedekt door de ‘Libra Reserve’. Die laatste factor bestaat uit ‘echte’ assets. Die moeten er gezamenlijk voor zorgen dat de munt stabiel blijft en een lage inflatie kent.

Die factoren moeten op hun beurt weer zorgen voor meer acceptatie en gebruiksvriendelijkheid.

Open-source

Volgens de geruchten wil Facebook wel degelijk iets lanceren dat (in ieder geval qua naam) open-source is. De Apache 2.0-licentie die gekoppeld is aan dit stukje software zorgt ervoor dat men de code aan mag passen, maar er moet wel een kopie van de Apache License bij zitten.

Facebook en privacy

Voor mensen die al eventjes in de cryptospace rondhangen gaan er toch wel een paar alarmbelletjes af wanneer je de informatie over de cryptomunt van Facebook tot je neemt.

De manier waarop de Amerikaanse social mediagigant omgaat met privacy en gegevens van haar gebruikers ligt al enige tijd onder vuur. Daar lijkt op dit moment geen verandering in te komen en daarom rijst de vraag: wil je Facebook ook nog extra financiële informatie geven?

Het antwoord daarop is voor iedereen anders. Een munt die zorgt voor makkelijkere betalingen overal ter wereld is op zichzelf een positief iets. Maar in de handen van oprichter Mark Zuckerberg en de andere miljardenbedrijven die het netwerk beheren is betalingsinformatie een nieuwe vorm van macht.

Bitcoin en project Libra lijken niets gemeen te hebben, in geen enkel opzicht. De techniek en de filosofie achter beide projecten kunnen niet verder van elkaar verschillen.

Het is aan de markt om te bepalen welke munt(en) de winnaars worden. De strijd tussen open blockchains en deze vorm van closed blockchains belooft een belangrijke en hele grote te worden.

Buckle up and place your bets!

 

Mis niks meer!

Invalid email address