Hackers richten pijlen op bitcoin handelsbeurs BitMEX met inlogpogingen

Cryptobeurs BitMEX heeft problemen met abnormaal veel inlogpogingen, het platform lijkt te worden aangevallen door hackers. BitMEX laat dit weten via een blogpost.

De handelsplek voor bitcoin geeft een aantal tips om je account veilig te houden:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maatregelen

Naar aanleiding van de huidige aanvallen heeft de beurs besloten strengere regels te hanteren op hun platform.

Slimme trucjes

De hackers gebruiken volgens BitMEX niet gelijk de mogelijkheden om bitcoin van een account af te halen. Volgens de beurs zijn de aanvallers slimmer geworden.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”BitMEX”]Een voorbeeld is het volgende: de hackers gaan niet gelijk over tot het overmaken van de BTC. In plaats daarvan zien we hackers expres ‘verliezen’ tijdens het handelen. [/penci_blockquote]

De winnaar van die transactie is, uiteraard, de hacker met een ander account. Op die manier kan de bitcoin van eigenaar veranderen zonder gebruik te maken van de officiële uitweg van de beurs.

Een andere tactiek die wordt gebruikt door hackers is het uitzetten van de melding wanneer er een inlogpoging is gedaan. Op die manier kom je er als beheerder van het account later achter dat er iets goed mis is.

Het kan geen kwaad om gebruikers van een handelsplatform nog eens te wijzen op de risico’s van het opslaan van je bitcoin of andere cryptomunten op een beurs. Hoe goed je jouw accounts ook beveiligd hebt, het kan altijd mis gaan. Ook aan de kant van de beurs.

Hack

De meest besproken hack van dit jaar is toch wel de Binance hack. Tijdens deze aanval werden 7.000 bitcoin gestolen (ter waarde van ruim $40 miljoen op dat moment) uit de wallets van cryptohandelaren.

Het geld is niet teruggehaald, maar de gebruikers zijn door Binance schadevrij gesteld. Toch tonen dit soort gebeurtenissen aan dat het belangrijk is om na te denken over de plek waar jij je crypto stalt.

Lees meer over:
BitMEXcryptobeurshack

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)