mobiele wallet lightning network

Lightning Mobile App is live. Vliegensvlug betalen met bitcoin (BTC)?

Het team achter het bitcoin Lightning Network heeft vandaag de alpha versie van hun Lightning App gelanceerd. Dat maakt de app de eerste die beschikbaar is op alle grote mobiele en desktop platformen.

Het doel van Lightning Labs is simpel: een makkelijke app voor iedereen die gebruik wil maken van de schaalbaarheidsoplossing van bitcoin. Met het Lightning Network kun je op een extra laag op het netwerk razendsnel bitcoin versturen zonder de onderlaag te belasten.

Lightning Mobile App

De wallet is zo ingericht dat je zelf de eigenaar bent van jouw bitcoin. Je kunt nu dus gemakkelijk aan de slag met bitcoin op het Lightning Network zonder daar zelf een eigen node voor te hoeven draaien.

De app wordt ondersteund door twee belangrijke technologieën. Met Neutrino is het mogelijk om gebruikers hun eigen private keys te geven, je kunt hiermee een ‘non-custudial’ wallet bouwen. Neutrino wordt gebruikt om de bitcoin transacties te verifiëren. Daarnaast zorgt het voor privacy en is er minimaal vertrouwen nodig. En dat allemaal terwijl je niet hoeft te communiceren met de bitcoin blockchain zelf.

Ook Autopilot is een belangrijk onderdeel van de software. Autopilot zorgt ervoor dat gebruikers niet zelf de nodes waarmee ze verbinding willen maken hoeven te kiezen. Dit stukje code verbindt gebruikers direct met betrouwbare nodes.

 

bitcoin lightning network mobile app

Met deze nieuwe app moet het makkelijker worden om op je mobiel gebruik te maken van bitcoin als betaalmiddel. In de onderstaande clip is te zien hoe simpel het allemaal werkt. Het design is smooth en duidelijk.

 

De softwareontwikkelaars waarschuwen ook voor de fase waarin de wallet (en het Lightning Network) zelf zitten.

We willen iedereen er aan herinneren dat dit nog steeds erg nieuwe technologie is. Er is een risico op het verliezen van je geld. Wanneer je aan de slag gaat met de Alpha-versie willen we je adviseren alleen geld te gebruiken dat je kunt missen.

Lightning Labs

Mocht je aan de slag willen met de Lightning Mobile App dan kan dat op zowel Android als iOS-telefoons. Ook de computerbesturingssystemen Windows, macOS en Linux worden ondersteund. De broncode van de app is te vinden op GitHub.

Mis niks meer!
Invalid email address