Ook deze miljardair gaat overstag en investeert in bitcoin (BTC)

De Amerikaanse miljardair, investeert en filantroop Henry Kravis heeft zijn eerste investering in bitcoin (BTC) en cryptomunten gedaan. Dat meldt persbureau Bloomberg vrijdagmiddag. Kravis (75) is medeoprichter van het investeringsfonds KKR & Co.

Miljardair ‘off zero’

Hij heeft geïnvesteerd in een cryptofonds aangeboden door ParaFi Capital. Dat maakt Ben Forman, oprichter van het fonds én voormalig werknemer bij Kravis, bekend.

ParaFi Capital steekt geld in blockchain statups en scale ups. Onder meer Bain Capital Ventures en Dragonfly Capital Partners hebben het fonds uit San Francisco gefinancierd. Op het lijstje investeringen prijken namen als cryptobeurs Coinbase (Serie E) en MakerDAO, ontwikkelaar van de op ethereum gebaseerde stablecoin DAI (private saleronde in april dit jaar, red.)

Forman zegt tegenover Bloomberg:

‘Ik speelde met de gedachte om in blockchain startups te investeren binnen KKR. Maar het werd snel duidelijk dat het binnen de firma lastig werd. Toen dacht ik: laat ik de KKR van de crypto industrie gaan bouwen’.

Kravis heeft een geschat vermogen van $5,8 miljard (schatting medio 2018) en staat volgens zakenblad op plek 365 rijkste persoon ter wereld.

Bitcoin futures neemt toe, Binance komt met onderzoek

Er zijn een aantal signalen dat de interesse onder (institutionele beleggers) groeit. Zo is gisteren een dagrecord gevestigd bij future exchange CME: $1,7 miljard aan bitcoin futures.

Volgens nieuw onderzoek van Binance zijn grotere beleggers positief over de toekomstige waarde van BTC. De respondenten zijn 41 institutionele en VIP investeerders.

Een opvallende grafiek: ruim 80% van de ondervraagden verwacht dat de BTC dominantie dit jaar in tact blijft.

Klik hier voor nog meer bevindingen uit het Binance onderzoek >> 

Bitcoin koers consolideert

Bitcoin (BTC) is vandaag enigszins hersteld, maar de koers blijft voorlopig onder de $12.000 hangen. Een deel van (nieuwbakken) beleggers lijkt te zijn geschrokken van de fikse prijsschommelingen van bitcoin de afgelopen twee dagen.

Analist Elroy Ryon adviseert waakzaam te zijn voor een eventuele daling en ziet bij $10.300 een belangrijke support.

Analist Crypto Michaël merkt in een update op Twitter op dat het volume op dit moment ook te zwak is voor een verdere uitbraak naar boven.

Josh Rager tipt om vooral de grafiek uit te zoomen en de eerdere run van bitcoin in ogenschouw te nemen..

John van Meer adviseert vandaag in zijn column om een duidelijk plan te hebben bij zowel een daling als een stijging en geeft een paar tips.

Bronnen: Messari.io / Cointelegraph

 

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!