bitcoin

Onderzoek Kaspersky: “19% van de wereldbevolking heeft voor 2019 crypto aangekocht”

Een nieuw onderzoek van cybersecuritybedrijf Kaspersky toont aan dat er door 19% van de wereldbevolking cryptovaluta aan is gekocht.

Nog veel te winnen

De enquête werd uitgevoerd in oktober en november 2018. In totaal bestond het uit 13.434 respondenten uit 22 landen. Uit het rapport blijkt dat 29% van de mensen enige kennis heeft van cryptovaluta en dat er veel vraag is naar het gebruik van de technologie.

Veel consumenten hebben echter nog geen goed inzicht in de werking ervan. Het zorgt er voor dat massale adoptie uitblijft. Dit ondanks beroemdheden, als Johnny Depp en YouTube-influencers als PewDiePie, die publiekelijk voorstander zijn van de technologie.

Tot op heden hebben vier op de vijf mensen (81%) nog nooit cryptovaluta aangekocht, wat duidelijk maakt dat er nog veel te winnen is. Het is duidelijk dat het nog geen geaccepteerde en gangbare vorm van betaling of investering betreft. Dit terwijl 10% van de respondenten aangaf cryptovaluta volledig te begrijpen. Voor iets dat pas zo kort bestaat, en niet direct heel makkelijk te begrijpen is, mag dat veel heten.

Kenniskloof een probleem

Kaspersky’s onderzoek wees uit dat er bij veel consumenten de wens bestaat om cryptovaluta te gebruiken. Maar er is een kenniskloof die het werkelijk gebruik in de weg staat. Daarnaast hebben aardig wat mensen later besloten om geen gebruik te meer maken van cryptovaluta. Bijna een vijfde (18%) stopte, omdat het technisch te ingewikkeld werd. Veel consumenten zijn verder van mening dat het niet eeuwig zal blijven bestaan. Een derde (35%) gelooft dat cryptovaluta slechts een rage is.

Vitaly Mzokov, hoofd Commercialisering bij Kaspersky: “Het is duidelijk dat de adoptie en groei van cryptovaluta door de moeilijkheidsgraad wordt tegengehouden. Terwijl er grote interesse bestaat mag het investeren van eigen geld, in iets dat niet volledig begrepen wordt, een grote hindernis heten”

bitcoin meester

Hacks nauwelijks reden om met crypto te stopppen

Slechts 14% van de mensen die nog nooit cryptovaluta hebben gebruikt is dit in de toekomst van plan. Een van de belangrijkste redenen waarom crypto-investeerders zijn gestopt met het gebruik van cryptovaluta is de te hoge volatiliteit, wat impliceert dat er een behoefte is aan stabiliteit.

Terwijl die volatiliteitsfactor 31% voor zijn rekening nam, waren andere belangrijke redenen onder meer verliezen door de dalende markt en de overtuiging dat crypto “niet meer winstgevend is”, waarbij beide factoren in gelijke mate 23% van de respondenten vertegenwoordigden.

22% van de respondenten gaf aan dat ze gestopt waren met het gebruik van crypto’s omdat ze niet worden ondersteund door echte activa. Hacks en fraude bleken, met respectievelijk 19% en 15%, zeker niet de belangrijkste redenen voor het feit dat gebruikers er wel klaar mee waren.

Bronnen: Kaspersky, Yahoo

Foto: Flickr / BTC Keychain

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!