Verdian van Quant Network (QNT) 'Overledger kan alle blockchains verbinden'
Interviews » Verdian van Quant Network (QNT): ‘Overledger kan alle blockchains verbinden’

Verdian van Quant Network (QNT): ‘Overledger kan alle blockchains verbinden’

In een tijd van talloze blockchains is het soms moeilijk om te kiezen. Gilbert Verdian, ceo van Quant Network, wil bouwen aan een wereld waar je niet hoeft te kiezen. Met Overledger komt zijn bedrijf met een manier om de verschillende blockchains te verbinden.

Liever het interview bekijken? De video vind je onderaan dit artikel!

Interoperabiliteit

Verdian: ”We willen een van de grootste obstakels van blockchains oplossen. Dat probleem is interoperabiliteit. Sommige partijen willen dit oplossen door een nieuwe blockchain te bouwen. Maar wij hebben met Overledger een besturingssysteem voor blockchains gemaakt. We hebben nu al tien verschillende blockchains verbonden.”

Quant wil dus een rol spelen in de communicatie van verschillende projecten met elkaar. Het open-source Overledger is bedoeld voor zowel open als gesloten blockchains.

Verdian: ”We lossen het probleem rondom interoperabiliteit op grote schaal op. Ook een bank als JPMorgan kan zijn stablecoin verbinden met andere chains. Met ons besturingssysteem kun je digitale assets van en naar verschillende netwerken versturen.”

Volgens de ceo van Quant Network zorgt het Overledger besturingssysteem ervoor dat token nu gebruik kunnen maken van verschillende aspecten van bepaalde netwerken.

Overdledger verbindt onder andere:

Daar blijft het echter niet bij volgens Verdian: ”We kijken nu bijvoorbeeld naar EOS. Voor ons zijn het ‘gewoon’ blockchains en een nieuwe verbinding.”

Samenwerking met SIA

SIA gaat werken met en op het Quant Network. SIA is een Italiaans bedrijf die zich richt op het bieden van oplossingen voor bedrijven in de financiële sector.

Verdian: ”We werken met SIA samen om blockchain netwerken te verbinden. We doen nu ‘centrale bank transacties’ samen met SIA. Op deze manier komen alle klanten van SIA in contact met verschillende blockchains.”

In theorie kan Overledger worden uitgerold naar alle grote banken. Volgens Verdian zou dat nu al kunnen, zelfs op schaal.

Interview Quant Network

Gilbert Verdian vertelt in onderstaande video over de ontwikkelingen rondom ‘interoperabiliteit van blockchains’. Het Quant Network wil verschillende blockchains (beter) met elkaar laten communiceren. 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Geloof in bitcoin en koers daalt | Onthulling Satoshi Nakamoto | Impact Bakkt op bitcoin prijs

Fomoflash

Shapeshift CEO Erik Voorhees: ‘Handelsvolume drastisch lager vanwege KYC maatregelen’

Marloes van der Scheer

Rakuten start met handel in bitcoin | Nieuws omtrent Ethereum | Live met Fomoflash

Fomoflash

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder