Verdian van Quant Network (QNT) 'Overledger kan alle blockchains verbinden'

Verdian van Quant Network (QNT): ‘Overledger kan alle blockchains verbinden’

In een tijd van talloze blockchains is het soms moeilijk om te kiezen. Gilbert Verdian, ceo van Quant Network, wil bouwen aan een wereld waar je niet hoeft te kiezen. Met Overledger komt zijn bedrijf met een manier om de verschillende blockchains te verbinden.

Liever het interview bekijken? De video vind je onderaan dit artikel!

Interoperabiliteit

Verdian: ”We willen een van de grootste obstakels van blockchains oplossen. Dat probleem is interoperabiliteit. Sommige partijen willen dit oplossen door een nieuwe blockchain te bouwen. Maar wij hebben met Overledger een besturingssysteem voor blockchains gemaakt. We hebben nu al tien verschillende blockchains verbonden.”

Quant wil dus een rol spelen in de communicatie van verschillende projecten met elkaar. Het open-source Overledger is bedoeld voor zowel open als gesloten blockchains.

Verdian: ”We lossen het probleem rondom interoperabiliteit op grote schaal op. Ook een bank als JPMorgan kan zijn stablecoin verbinden met andere chains. Met ons besturingssysteem kun je digitale assets van en naar verschillende netwerken versturen.”

Volgens de ceo van Quant Network zorgt het Overledger besturingssysteem ervoor dat token nu gebruik kunnen maken van verschillende aspecten van bepaalde netwerken.

Overdledger verbindt onder andere:

Daar blijft het echter niet bij volgens Verdian: ”We kijken nu bijvoorbeeld naar EOS. Voor ons zijn het ‘gewoon’ blockchains en een nieuwe verbinding.”

Samenwerking met SIA

SIA gaat werken met en op het Quant Network. SIA is een Italiaans bedrijf die zich richt op het bieden van oplossingen voor bedrijven in de financiële sector.

Verdian: ”We werken met SIA samen om blockchain netwerken te verbinden. We doen nu ‘centrale bank transacties’ samen met SIA. Op deze manier komen alle klanten van SIA in contact met verschillende blockchains.”

In theorie kan Overledger worden uitgerold naar alle grote banken. Volgens Verdian zou dat nu al kunnen, zelfs op schaal.

Interview Quant Network

Gilbert Verdian vertelt in onderstaande video over de ontwikkelingen rondom ‘interoperabiliteit van blockchains’. Het Quant Network wil verschillende blockchains (beter) met elkaar laten communiceren. 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!