Ripple steekt $50 miljoen in samenwerkingspartner MoneyGram, koers XRP stijgt

Ripple (XRP) heeft een tweejarige strategische overeenkomst gesloten met MoneyGram, een van ’s werelds grootste betaalproviders. De koers van cryptomunt XRP stijgt 6,7% op moment van schrijven.

Ripple wordt dé partner voor MoneyGram voor wereldwijde geldoverschrijvingen en het realtime verrekenen van valutaverschillen. Het blockchainbedrijf gaat ook een financiële verbintenis aan met MoneyGram: Ripple stelt voor een periode van twee jaar $50 miljoen beschikbaar in ruil voor aandelen (equity) in MoneyGram.

xRapid

De samenwerking richt zich op het xRapid-product van Ripple. Het is bedoeld om betaalproviders meer liquide middelen te verstrekken. Ze hoeven minder in het land ter plekke aan banktegoeden voor te financieren.

XRP als cryptomunt heeft bij xRapid een functie: het fungeert als “brug” tussen twee lokale valuta. Het kan Braziliaanse reais omzetten in dollar en vice versa. Volgens Ripple biedt men hiermee een goedkopere oplossing. Per transactie kan de besparing oplopen in tientallen dollars.

Ook de transactietijd wordt naar eigen zeggen flink verminderd: van een kwartier tot een uur naar enkele seconden.

Het is absoluut noodzakelijk om ons platform te blijven verbeteren. Met xRapid zijn Amerikaanse dollars 24/7 om te zetten in andere valuta. Dit zijn drastische verbeteringen.”

Alex Holmes, bestuursvoorzitter en ceo MoneyGram

MoneyGram bedient miljoenen klanten in meer dan tweehonderd landen. In de wereldwijde markt van geldoverschrijvingen gaat jaarlijks $600 miljard in om.

“Van deze verbeterde efficiency kunnen miljoenen mensen over de hele wereld profiteren. We zien dit als een mijlpaal in de transformatie van grensoverschrijdende betalingen.

Brad Garlinghouse, ceo Ripple

Koersen XRP en Moneygram

Beleggers reageren verheugd op het nieuws: zowel de koers van XRP als vooral die van MoneyGram schieten omhoog deze maandagavond. Op moment van schrijven staat de koers op $0,45 (+6,7%).

Anthony ‘Pomp’ Pompliano ziet een strijd ontwikkelen tussen Facebook en Ripple op het gebied van wereldwijde betalingen via private blockchains.

Bron: Ripple

 

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!