crypto cryptomunten rusland
Nieuws » ‘Rusland overweegt hub voor cryptomunten vlakbij China’

‘Rusland overweegt hub voor cryptomunten vlakbij China’

Rusland overweegt om van het eiland Bolshoy Ussuriysky vlakbij China een nieuwe financiële hub te maken. Cryptohandel moet daarin een belangrijke rol spelen. Het voorstel is geopperd tijdens de SPIEF, het St. Petersburg International Economic Forum, dé plek om grote zakelijke deals te sluiten in Rusland.

Cryptomunten waren een ‘hot topic’ tijdens de top. President XI was namens China aanwezig als speciale gast.

  bitcoin meester  

Financiële hub en cryptomunten

Volgens Leonid Petukhov, directeur van agentschap ‘Far East for Investments and Exports (IPA)’ ligt er een voorstel om een offshore financieel centrum op het eiland te stichten.

Het eiland is gesitueerd tussen Rusland en China. De Russische overheid moet het plan nog goedkeuren, meldt TASS, het grootste persbureau van Rusland.

Volgens Petukhov is het een ‘perfecte plek’ om een groot financiële hub te creëren. De hub kan dienen als een vrijhaven voor handel in cryptovaluta en nieuwe cryptobeurzen, zo is een van de proefballonnen.

Rusland heeft momenteel al twee belastingparadijzen: het Russky Island bij Vladivostok en het Oktyabrsky Island in Kaliningrad. Inwoners zijn gevrijwaard van het betalen van dividendbelasting.

In onder meer Malta, Gibraltar en recent ook de Filipijnen zijn dergelijke ‘regulatory sand boxes’ gecreëerd.

Cryptoroebel?

Het moet de handelsrelaties beide grote landen verder versterken. Cryptomunten zijn in China verboden.  Rusland flirt met het idee van een nationale (transparante en bilaterale) stablecoin.

De Russische president Putin flirt openlijk met blockchaintechologie, zo was wel duidelijk tijdens de top.  Putin wil vaart zetten achter de regelgeving voor cryptomunten als bitcoin. Vanaf 1 juli moet hier meer duidelijkheid over naar buiten komen.

Bron: Be in Crypto

crypto kopen 

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

RTL Z Nieuws: Is Bitcoin Zeepbel 2.0 in de maak?

Robin Heester

Nederlanders betrokken bij diefstal van €24 miljoen aan Bitcoin (BTC)

Robin Heester

Is Bitcoin (BTC) rijp om nieuwe records te breken?

Job Nijsen

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder

Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.