vechain walmart china
Nieuws » Walmart China gaat bouwen op VeChainThor (VET) Blockchain

Walmart China gaat bouwen op VeChainThor (VET) Blockchain

Het Walmart China Blockchain Traceability Platform wordt gebouwd op de VeChainThor Blockchain. Dit project wordt ondersteund door Walmart China, China Chain-Store & Franchise Association (CCFA), PwC, Inner Mongolia Kerchin Co. en VeChain zelf. Dat maakt VeChain bekend via Medium.

Deze aankondiging komt tegelijkertijd met de mededeling dat er bij lancering 23 producten zullen draaien op het platform. De blogpost zegt nog minstens 100 productlijnen te verwachten dit jaar. Het project focust zich op het traceren van voedsel en andere levensmiddelen.

Kort na dit nieuws steeg de koers van VET, de token van de blockchain, met meer dan 40% op sommige plekken. 

Voedselveiligheid

Dit nieuwe platform van Walmart China is bedoeld om de voedselveiligheid te vergroten. Tien verschillende voedselsoorten zullen worden gevolgd op met behulp van het Walmart China Blockchain Traceability Platform.

De producten waar je aan moet denken zijn bijvoorbeeld vers vlees, rijst, paddenstoelen en verschillende oliën. Minstens de helft van het verse vlees dat Walmart in China verkoopt moet straks te volgen zijn met behulp van dit nieuwe platform.

walmart china vechain

  bitcoin meester  

Het eten volgen

Met dit nieuwe platform wil Walmart de voedselketen inzichtelijker maken. Het traceren via producten en die data opslaan in een blockchain is geen nieuw idee, VeChain is al vanaf de start van het project bezig om dit soort deals te sluiten.

Door het product te scannen kunnen klanten van de winkelketen straks precies zien waar het vandaan komt. Van het logistieke proces tot de verschillende inspectierapporten.

De focus van het platform is dus het verzamelen, delen en opslaan van data van voedsel.

china walmart vechain

VeChain (VET)

Voor bezitters van een node op het netwerk van VeChain is dit goed nieuws. De nodes op het netwerk krijgen namelijk een vergoeding voor transacties op het netwerk. Dit soort projecten kunnen wel eens een hele hoop transacties gaan genereren op de blockchain.

Dat betekent dat het aantrekkelijker is om een node te draaien. Daarvoor heb je echter wel een x aantal THOR hebben. Dat is de token die dienst doet als ‘gas’. Bij Ethereum is dat bijvoorbeeld Ether.

 

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Larry Sanger: ‘Op EOS gebaseerd Everipedia moet superieur worden aan Wikipedia’

Arnold Hubach

Crypto 101: Hoe Bitcoin en Ethereum het blockchain-trilemma tegenkomen

Marvin Kroon

Bitcoin mining hotspot krijgt waarschijnlijk strengere regels

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder