Website van Bitcoin trading bot Cryptohopper nagemaakt door criminelen

Twitter-gebruiker en malware-onderzoeker Fumik0_ heeft een website ontdekt die cryptocurrency-malware verspreidt.

De criminelen achter die website hebben een kopie gemaakt van de website van Cryptohopper, een website waar gebruikers hulpprogramma’s kunnen programmeren om de handel in bitcoin en andere cryptomunten te automatiseren. Cryptohopper is van Nederlandse makelij.

 

Wanneer de website wordt bezocht, wordt naar verluidt automatisch een setup.exe-installatieprogramma gedownload en geïnstalleerd.  Het setup-paneel toont ook het logo van Cryptohopper in een andere poging om de gebruiker te misleiden.

 

cryptohopper
De URL van cryptohopper is https://www.cryptohopper.com/

Trojan

Het uitvoeren van het installatieprogramma zou de Vidar-informatie stelende Trojan installeren. De trojan  probeert gebruikersgegevens te verzamelen zoals.:

  • Browsercookies
  • Browsergeschiedenis
  • Betalingsinformatie
  • Opgeslagen inloggegevens
  • Cryptocurrency-wallet informatie

Het programmaatje zal proberen zijn eigen adressen in het klembord te vervangen wanneer het herkent dat een gebruiker een tekenreeks heeft gekopieerd die eruitziet als een wallet-adres. Hierdoor kunnen cryptocurrency-transacties die door de gebruiker zijn gestart, worden omgeleid naar het adres van de aanvaller.

Zo kun je dus per ongeluk je bitcoin naar het verkeerde adres sturen, zelfs als je netjes je adres hebt gekopieerd.

Deze kaper heeft adresvervangingen beschikbaar voor ether (ETH), bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH), dogecoin (DOGE), dash (DASH), litecoin (LTC), zcash (ZEC), bitcoin gold (BTG), XRP en qtum.

Eén wallet die naar verluid is geassocieerd met de valse website heeft 33 BTC ontvangen, of $ 258.335 op het moment van schrijven. De cryptocurrency-adressen die worden vervangen door deze boefjes worden weergegeven in de onderstaande tabel.

bitcoin

De transacties van de bovenstaande cryptocurrency-adressen hoeven niet alleen maar cryptomunten die door deze acties te bevatten. Wel is te zien dat ze behoorlijk veel geld hebben verdiend met deze criminele activiteiten.

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!