Nieuwsberichten » Bitcoin » Canaan, producent van Bitcoin mining apparatuur, gaat voor beursgang in de VS

Canaan, producent van Bitcoin mining apparatuur, gaat voor beursgang in de VS

Canaan Creative, een van de grootste producenten van mining apparatuur voor bitcoin, heeft laten weten dat het in de Verenigde Staten een beursgang wil doen. Volgens een rapport van IFRAsia wil het bedrijf uit Hangzhou (China) $200 miljoen binnenhalen.

  bitcoin meester  

Canaan miners

Canaan is de fabrikant van de serie Avalon miners. Het bedrijf onderzocht volgens Bloomberg in januari al de mogelijkheden voor een plekje in New York voor deze beursgang. Het proces stond toen nog in de kinderschoenen.

De mining-gigant is al een langere tijd op zoek naar een plekje voor de beursnotering. Nog voordat de blik op de VS gericht werd, bekeek het bedrijf de mogelijkheden voor Hong Kong. In maart vorig jaar werd een voorstel gedaan $1 miljard op te halen. Dit plan is echter door de Hong Kong Stock Exchange aan de kant geschoven en vervolgens verliep het voorstel in November.

Concurrent Bitmain kreeg ook nul op rekest toen ze in Hong Kong een soortgelijke poging voor een beursgang deden voordat ze overwogen om naar de VS te vertrekken.

Na die afwijzing overwoog Canaan een nieuwe poging bij de Science and Technology Innovation Board van de Shanghai Stock Exchange. Dit gebeurde parallel aan de contacten die er met de New York Stock Exchange en de NASDAQ waren. En nu is er dus voor gekozen om een aanvraag in Amerika te doen.

Registratie in de VS

De VS heeft het makkelijker gemaakt op een vertrouwelijke manier soortgelijke verzoeken in te dienen. Elk bedrijf mag dit doen sinds de Securities and Exchange Commission in 2017 de regelgeving heeft aangepast. Dit is gedaan om IPO’s aan te moedigen. Vóór deze aanpassing, hadden alleen de kleinere bedrijfjes de mogelijkheid om op een vertrouwelijk en private manier deze aanvragen in te dienen. Nu is dat ook voor grote bedrijven, zoals Canaan, toegestaan.

Voordat de aanvraag goedgekeurd kan worden, moet de SEC eerst alles nakijken. De registratie duurt in totaal ongeveer drie of vier maanden, alvorens de volgende fase in gang gezet wordt.

Bron: Coindesk

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Hashrate Litecoin daalt 28% sinds halving, LTC daalt naar $74

Arnold Hubach

SEC stelt besluit over 3 bitcoin ETF’s uit naar herfst

Wessel Simons

Bitcoin miners verdienen per dag (!) meer aan transactiekosten dan die van BCH en BSV in een heel jaar

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder