Bitcoin rond $9.660. ‘BTC prijs van $42.000 eind 2019 goed mogelijk’

Bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven rond een prijs van $9.660. Dat is 3.75% lager dan gisteren op hetzelfde tijdstip. De koers van BTC heeft moeite met de grens van $10.000.

Dat betekent echter niet dat iedereen de hoop verliest. In onze recente analyse lees je de mogelijke scenario’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Niet alleen maar negativiteit

In een recente aflevering van haar Unchained podcast interviewde Laura Shin Dan Morehead en Joey Krug van Pantera Capital, een in 2013 opgericht cryptocurrency beleggingsfonds. Tijdens het interview gaf Morehead commentaar op het mogelijke toekomstige traject van de bitcoinprijs.

Morehead wijst op een mogelijke prijsbeweging naar de $356.000 binnen drie jaar, gebaseerd op trends uit het verleden van bitcoin’s prijsbewegingen op een logaritmische schaal. Op die wijze kan er eveneens een bitcoin koers mogen verwacht van $42,000 tegen het einde van 2019.

De Hype Cycles van Bitcoin

Gevraagd naar de huidige stand van zaken in de ontwikkeling van de cryptosector in zijn geheel wees Morehead eerst op de Gartner Hype Cycle. Dat betreft een methode om de uiteenlopende hype-niveaus, die zich rond nieuwe technologieën kunnen voordoen, te interpreteren.

Morehead voegde eraan toe dat het volgens hem belangrijk is te onthouden dat Bitcoin en de technologie eromheen net tien jaar bestaat. Een project als deze heeft gemiddeld zo’n twintig jaar nodig om zich volledig te ontwikkelen.

Hoewel hij niet gelooft dat de Bitcoin-prijs een goede indicatie is voor de ontwikkeling van de blockchainsector in zijn geheel, wees Morehead er wel op dat de koers de neiging heeft om hoger te gaan wanneer men meer dan een jaar uitzoomt.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”Morehead” author=””]”Met ons eerste onderzoekswerk dat we schreven over Bitcoin voorspelden we een koers van $5.000. De koers stond toen op $100 en iedereen verklaarde ons voor gek”[/penci_blockquote]

Pantera Capital heeft in de zes jaar van zijn bestaan slechts één jaar een down year gehad. Er is daarbij slechts één jaar geweest waarin het jaarlijkse dieptepunt van Bitcoin lager was dan het dieptepunt van het jaar daarvoor.

En wat nu met de koers?

Op de vraag waar de blockchain- en crypto-industrie zich vandaag de dag bevindt in termen van deze verschillende Hype Cycles, wees Morehead erop dat de Bitcoin prijsgrafiek relatief consistent is wanneer deze op een logaritmische schaal wordt weergegeven. Ook de prijszeepbellen, zoals die van 2013 en 2017, zijn duidelijk zichtbaar op de grafiek.

Op een logaritmische prijsgrafiek worden prijsbewegingen gevolgd in termen van procentuele veranderingen in plaats van eenvoudige, nominale prijsstijgingen en -dalingen. Deze methode wijst volgens Pantera op een prijs van $42.000 eind 2019, een prijs van $122.000 eind 2020 en een prijs van $365.000 eind 2021.

Bron: Unchained Podcast

Foto: Flickr / Tim Reckmann

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoers